gastro postao
Uživajte u nesvakidašnjem desertu.
Obožavatelji smokava vjerojatno uživaju u njima onako svježim tek ubranim ili pak hladnih malo odstajalih u hladnjaku. Neki ih vole u štrudlama i pitama, a sad vam donosimo još jedan način za koji će vam trebati pola sata.
Potrebno vam je:
- 300 g ricotte
- 12 kom smokvi
- 100 g šećera
- 3 jaja
- 2 žlice kiselog vrhnja
- menta
Priprema:
- Zgnječite skutu s vilicom, dodajte šećer, istučena jaja, vrhnje i listiće mente usitnjene na vrlo fine komadiće.
- Lim za pečenje namažite maslacem i ulijte smjesu. Poslažite po tome smokve kojima ste otklonili drškicu i koje ste porezali po pola. Stavite u ugrijanu pećnicu od 200 °C i pecite 35 minuta.
- Može se služiti mlako.
Dobar tek!