Recepti 02. kolovoza 2018.

Jeste li probali: Zapečene smokve sa sirom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u nesvakidašnjem desertu.

Obožavatelji smokava vjerojatno uživaju u njima onako svježim tek ubranim ili pak hladnih malo odstajalih u hladnjaku. Neki ih vole u štrudlama i pitama, a sad vam donosimo još jedan način za koji će vam trebati pola sata.

 

Možda vas zanima... Krostata sa sirom, smokvama i medom - ljeto u punom sjaju! Kolumne

 

smokve u čokoladi Možda vas zanima... Delikatni zalogaji: Smokve u čokoladi Recepti


 

Potrebno vam je:

  • 300 g ricotte
  • 12 kom smokvi
  • 100 g šećera
  • 3 jaja
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • menta

Priprema:

  1. Zgnječite skutu s vilicom, dodajte šećer, istučena jaja, vrhnje i listiće mente usitnjene na vrlo fine komadiće.
  2. Lim za pečenje namažite maslacem i ulijte smjesu. Poslažite po tome smokve kojima ste otklonili drškicu i koje ste porezali po pola. Stavite u ugrijanu pećnicu od 200 °C i pecite 35 minuta.
  3. Može se služiti mlako.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.