gastro postao
Mi smo oduševljeni ovim omletom inspiriranim talijanskom kuhinjom. Obavezno isprobaj!
Riječ je o brzom omletu od bjelanjaka čija priprema traje desetak minuta, a količina je dovoljna za dvije osobe. Idealan je kao doručak, poslužit će kao brzinski ručak ili večera, a lako ga možeš prilagoditi svom ukusu.
Eksperimentiraj sa začinima poput svježeg bosiljka, vlasca i peršina, različitim vrstama rajčice i paprike ili dodaj pancetu.
Sastojci:
- ½ žlice maslinovog ulja
- 3 - 4 cherry rajčice
- 3 - 4 bjelanjka (pola šalice od 240 ml)
- 30 g naribane mozzarelle
- 1 žličica naribanog parmezana
- Papar
- Sol
Priprema:
- Zagrij tavicu, dodaj ulje i tanko narezane rajčice. Posoli, popapri i ostavi na vatri otprilike minutu.
- Dodaj vilicom lagano umućene bjelanjke, pospi mozzarellom i parmezanom, pokrij tavicu i smanjite vatru.
- Peci dok ne dobiješ kompaktni omlet, a potom ga izvadi na tanjur i odmah posluži.
Dobar tek!