Hrskavi mozzarella jastučići s kremastim punjenjem i marinara umakom gotovi su za manje od sat vremena i idealni su za svaki obrok
Za ljubitelje talijanske kuhinje, stiže prava poslastica. Hrskavo lisnato tijesto, punjenje od otopljene mozzarelle, pršuta i marinara umaka čine mozzarella jastučiće savršenim zalogajem za bilo koju prigodu. Idealni su kao predjelo, snack ili čak glavno jelo, a zbog jednostavnosti i brze pripreme, mogu biti odličan dodatak svakom okupljanju s obitelji ili prijateljima.
Potrebno ti je samo nekoliko osnovnih sastojaka, a najviše vremena će ti oduzeti priprema umaka i pečenje. Ipak, svaki trenutak uložen u izradu ovih zalogaja se isplati. Serviraj ih tople i uživaj u njihovom bogatom okusu! Ukratko, uz minimalan trud, dobivaš ukusan snack.
Mozarella, rajčica i bosiljak savršena su kombinacija
foto: Maryam Sicard/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Hrskavi mozzarella jastučići
30 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
16
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Marinara umak
760
ml
Mozzarella
100
g
Pršut
2
kriška
Lisnato tijesto
1
kom
Jaje
2
kom
Parmezan
60
g
Postupak
Zagrij pećnicu na 180°C. Obloži dva pleha papirom za pečenje.
Ulij marinara umak u srednje veliku tavu na srednju vatru i kuhaj dok se ne zgusne do konzistencije nalik na džem, otprilike 30 minuta. Trebalo bi ostati oko 340 do 450 g reduciranog umaka.
Ohladi umak na sobnu temperaturu, otprilike 30 minuta. Zatim u umak umiješaj narezanu mozzarellu i pršut.
Položi tijesto na radnu površinu. Lagano ga razvaljaj dok ne možeš izrezati pravokutnik veličine 22 x 24 cm. Ostatke tijesta također razvaljaj do iste debljine kao i prvi pravokutnik.
Izreži 3 pravokutnika iz većeg komada tijesta i 1 pravokutnik iz manjeg komada. Svaki bi trebao biti veličine 22 x 8 cm. Ponavljaj proces dok ne iskoristiš cijelo tijesto.
Položi izrezane pravokutnike na radnu površinu. Svaki pravokutnik premaži umućenim jajem. Stavi veliku žlicu marinara smjese u sredinu donje polovice pravokutnika. Preklopi tijesto preko smjese kako bi oblikovao jastučić veličine 8 x 10 cm. Pritisni rubove da se zatvore.
Ako želiš, nazubljenim rezačem za raviole oblikuj ukrasne rubove. Položi jastučiće na plehove, premaži ih ostatkom jaja i obilno pospi ribanim parmezanom. Peci dok ne postanu zlatno-smeđi, 20-25 minuta.