Recepti Kruh i pecivo 05. rujna 2024.

Hrskavi mozzarella jastučići za napadaje gladi

Kruh i pecivo
30 MIN
25 MIN
16
JEDNOSTAVNO
Hrskavi mozzarella jastučići
foto: KamranAydinov/Freepik
Hrskavi mozzarella jastučići s kremastim punjenjem i marinara umakom gotovi su za manje od sat vremena i idealni su za svaki obrok

Za ljubitelje talijanske kuhinje, stiže prava poslastica. Hrskavo lisnato tijesto, punjenje od otopljene mozzarelle, pršuta i marinara umaka čine mozzarella jastučiće savršenim zalogajem za bilo koju prigodu. Idealni su kao predjelo, snack ili čak glavno jelo, a zbog jednostavnosti i brze pripreme, mogu biti odličan dodatak svakom okupljanju s obitelji ili prijateljima.

Potrebno ti je samo nekoliko osnovnih sastojaka, a najviše vremena će ti oduzeti priprema umaka i pečenje. Ipak, svaki trenutak uložen u izradu ovih zalogaja se isplati. Serviraj ih tople i uživaj u njihovom bogatom okusu! Ukratko, uz minimalan trud, dobivaš ukusan snack.

mozzarella | Author: Maryam Sicard/Unsplash Mozarella, rajčica i bosiljak savršena su kombinacija foto: Maryam Sicard/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Hrskavi mozzarella jastučići
30 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
16
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Marinara umak 760 ml
  • Mozzarella 100 g
  • Pršut 2 kriška
  • Lisnato tijesto 1 kom
  • Jaje 2 kom
  • Parmezan 60 g
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 180°C. Obloži dva pleha papirom za pečenje.


  2. Ulij marinara umak u srednje veliku tavu na srednju vatru i kuhaj dok se ne zgusne do konzistencije nalik na džem, otprilike 30 minuta. Trebalo bi ostati oko 340 do 450 g reduciranog umaka.

    Ohladi umak na sobnu temperaturu, otprilike 30 minuta. Zatim u umak umiješaj narezanu mozzarellu i pršut.


    Umak od rajčice



  3. Položi tijesto na radnu površinu. Lagano ga razvaljaj dok ne možeš izrezati pravokutnik veličine 22 x 24 cm. Ostatke tijesta također razvaljaj do iste debljine kao i prvi pravokutnik.

    Izreži 3 pravokutnika iz većeg komada tijesta i 1 pravokutnik iz manjeg komada. Svaki bi trebao biti veličine 22 x 8 cm. Ponavljaj proces dok ne iskoristiš cijelo tijesto.


  4. Položi izrezane pravokutnike na radnu površinu. Svaki pravokutnik premaži umućenim jajem. Stavi veliku žlicu marinara smjese u sredinu donje polovice pravokutnika. Preklopi tijesto preko smjese kako bi oblikovao jastučić veličine 8 x 10 cm. Pritisni rubove da se zatvore.

    Ako želiš, nazubljenim rezačem za raviole oblikuj ukrasne rubove. Položi jastučiće na plehove, premaži ih ostatkom jaja i obilno pospi ribanim parmezanom. Peci dok ne postanu zlatno-smeđi, 20-25 minuta.


Isprobaj i ove snackove!

hrpice od tikvica Možda vas zanima... Imamo recept za sjajan snack - hrpice od tikvica Recepti Možda vas zanima... Snack iz snova: Slasne povrtne košarice Kolumne Možda vas zanima... Brzi snack: Rolice od šunke i tri vrste sira Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.