Recepti 25. kolovoza 2021.

Brzinski ručak: Tjestenina s tunom i limunom

Brzinski ručak: Tjestenina s tunom i limunom
Shutterstock ; Tjestenina s tunom i limunom
gastro postao gastro.24sata.hr
Hranjiv i zasitan ručak za sve koji su uvijek u žurbi!

Tuna iz konzerve rezervirana je za pripremu brzih i finih obroka. Uz dodatak limuna i maslinovog ulja, ova jednostavna namirnica zasjat će u punom sjaju! Priprema je jednostavna i oduzet će ti svega 15-ak minuta. Po želji, u recept možeš dodati masline i cherry rajčice ili pak rukolu. Svakako isprobaj!

 

Možda vas zanima... Konzerva tune i pet brzih recepta za svako doba dana Recepti

 

Sastojci:

  • 300 g tjestenine
  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, plus dodatno za podlijevanje
  • 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckani
  • 2 x 250 g konzerve tunjevine u ekstra djevičanskom maslinovom ulju, ocijeđene
  • masline
  • naribana korica i sok 1 limuna
  • sol i papar

 

tjestenina s tunom | Author: Shutterstock Tjestenina s tunom,limunom i maslinama, Shutterstock


Priprema:
 

  1. Skuhaj tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju.  
  2. Za to vrijeme zagrij maslinovo ulje u velikoj tavi, dodaj češnjak i dinstaj ga minutu do dvije.
  3. Dodaj ocijeđenu tunu, a zatim i masline.
  4. Začini solju i paprom po ukusu te umiješaj sok i koricu limuna.
  5. Ocijedi tjesteninu i dodaj ju umaku od tune.
  6. Sve dobro pomiješaj i odmah posluži, prelij s malo maslinovog ulja i ukrasi maslinama.

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Složenac od tjestenine s tunom, graškom i kukuruzom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.