gastro postao
Hranjiv i zasitan ručak za sve koji su uvijek u žurbi!
Tuna iz konzerve rezervirana je za pripremu brzih i finih obroka. Uz dodatak limuna i maslinovog ulja, ova jednostavna namirnica zasjat će u punom sjaju!
Priprema je uistinu jednostavna i oduzet će ti svega 15-ak minuta. Po želji, u recept možeš dodati masline i cherry rajčice ili pak rukolu. Svakako isprobaj!
Tjestenina s tunom i limunom
Sastojci:
- 300 g tjestenine
- 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, plus dodatno za podlijevanje
- 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
- 250 g konzerve tunjevine u ekstra djevičanskom maslinovom ulju, ocijeđene
- masline
- naribana korica i sok 1 limuna
- sol i papar
Postupak:
- Skuhaj tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme zagrij maslinovo ulje u velikoj tavi, dodaj češnjak i dinstaj ga minutu do dvije.
- Dodaj ocijeđenu tunu, a zatim i masline.
- Začini solju i paprom po ukusu te umiješaj sok i koricu limuna.
- Ocijedi tjesteninu i dodaj ju umaku od tune.
- Sve dobro pomiješaj i odmah posluži, prelij s malo maslinovog ulja i ukrasi maslinama.