Ako si i ti jedan ili jedna od nas koji ne volimo jesti isto jelo 2 dana zaredom, nemoj se brinuti, donosimo ti jedan odličan recept! Ovaj sendvič s mesnim okruglicama i sirom će te oduševiti!
Mesne okruglice u umaku od rajčice omiljeni su obrok koji su pripremale naše bake i mame, a sada ih pripremamo i mi. No što ako ostane par komada, a ti ne želiš jesti isto jelo dva dana zaredom? U tostiranom baguetteu pripremi slastan sendvič od mesnih okruglica i sira i uživaj u kombinaciji mesnih okruglica, rastopljenog sira i hrskave korice kruha.
12 okruglica, 4 slasna sendviča
Donosimo recept za ovaj slastan i neodoljiv sendvič, pa čak i upute za pripremu mesnih okruglica od nule jer kad jednom probaš ovaj sendvič, pripremat ćeš mesne okruglice samo radi njega. Navedeni sastojci su dovoljni za 12 okruglica, što je dovoljno za 4 slasna sendviča. Kreni s pripremom!
Semdvič s mesnim okruglicama i sirom
foto: Judy Kim/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Sendvič s mesnim okruglicama i sirom
35 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
MESNE OKRUGLICE
Sastojci
Mljeveno meso - govedina
500
g
Krušne mrvice
100
g
Češnjak
2
režanj
Sol
Papar
Listići svježeg peršina
2
žlica
Parmezan
2
žlica
Jaje
1
kom
Pasata od rajčice
400
ml
SENDVIČ
Sastojci
Baguette
1
kom
Maslinovo ulje
1
žlica
Češnjak u prahu
0,50
žličica
Sol
Papar
Sir
4
kriška
Postupak
Ako koristiš već gotove mesne okruglice i umak samo ih zagrij na laganoj vatri.
Ako pripremaš nove mesne okruglice i umak: Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. U velikoj zdjeli pomiješaj mljevenu govedinu, krušne mrvice, sol, papar, češnjak, peršin, parmezan i jaje. Oblikuj smjesu u 12 mesnih okruglica i stavi ih u posudu za pečenje. Peci ih 15-20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.
Pećnicu zagrij na 175 stupnjeva.
Baguette prereži na pola po dužini, a iznutra izvadi dio sredine da napraviš jamicu za mesne okruglice. Premaži baguette maslinovim uljem, pospi ga češnjakom u prahu i solju. Stavi baguette u pećnicu na nekoliko minuta, dok ne dobije zlatnu boju.
Zagrijani umak makni s vatre i pričekaj da se baguette tostira.
Složi sendvič: Mesne okruglice i umak stavi u baguette. U svaki komad stavi i 1 krišku sira. Vrati u pećnicu na 2-3 minute kako bi se sir rastopio. Pričekaj da se malo ohladi i posluži!
Umjesto baguettea, možeš koristiti i razna peciva, primjerice slasne puter štangice.
Isprobaj i ove varijante mesnih okruglica, kojima također možeš napuniti sendvič