Recepti 05. prosinca 2020.

Odličan sendvič s mesnim okruglicama i sirom

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako si i ti jedan ili jedna od nas koji ne volimo jesti isto jelo dva dana za redom, nemoj se brinuti, donosimo ti jedan odličan recept!

Mesne okruglice u umaku od rajčice klasik su koji su nam spremale naše bake, mame, a sada ih spremamo i mi. No, što ako se ne napravi dovoljno pire krumpira ili ako jednostavno ne želiš jesti isto jelo dva dana za redom? Pripremi slasni sendvič u tostiranom baguetteu i uživaj u okusima koje ti on nudi!

Rastopljeni sir i hrskava korica, zajedno s mesnim okruglicama, recept su za kojim ćeš često posezati, već vidimo! No, čak ako i nisi dan ranije radila mesne okruglice, u nastavku te čeka recept i za njih. Količine namirnica dovoljne su za 12 okruglica s kojima ćeš moći napraviti četiri slasna sendviča. Baci se na pripremu!

 

Možda vas zanima... Pripremi švedske mesne okruglice s pire krumpirom Kolumne

 

Sastojci za mesne okruglice:

  • 500 g mljevene govedine
  • 100 g krušnih mrvica
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • sol, papar po ukusu
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 2 žlice mljevenog parmezana
  • 1 jaje
  • 400 ml umaka od rajčice

Sastojci za sklapanje sendviča:

  • 1 baguette ili pecivo po izboru
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • ½ žličice češnjaka u prahu
  • sol, papar po ukusu
  • 4 kriške sira

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Priprema:

  1. Ako koristiš već gotove mesne okruglice i umak samo ih zagrij na laganoj vatri.
  2. Pećnicu zagrij na 175 stupnjeva.
  3. Baguette prereži na pola po dužini, a iznutra izvadi dio pupe kako bi napravila jamicu za mesne okruglice. Premaži baguette maslinovim uljem, začini ga češnjakom u prahu i solju. Uguraj baguette u pećnicu na nekoliko minuta, dok ne dobije zlatnu boju.
  4. Zagrijani umak makni s vatre i pričekaj da se baguette tostira.
  5. Posloži sendvič: Žlicom ubaci mesne okruglice i umak u baguette. Poslaži zatim na njih sir. Vrati u pećnicu na dvije do tri minute kako bi se sir rastopio. Pričekaj da se malo ohladi, nareži i posluži!
  6. Ako pripremaš nove mesne okruglice i umak: Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. U velikoj zdjeli pomiješaj mljevenu govedinu, krušne mrvice, sol, papar, češnjak, peršin, parmezan i jaje. Oblikuj smjesu u 12 mesnih okruglica i stavi ih u posudu za pečenje. Peci ih 15 do 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.
  7. U međuvremenu, prereži baguette na pola po dužini, a iznutra izvadi mekani dio kruha kako bi napravila jamicu za mesne okruglice. Premaži baguette maslinovim uljem, začini ga češnjakom u prahu i solju. Uguraj baguette u pećnicu tijekom zadnjih 5 minuta pečenja mesnih okruglica.
  8. Dok se kruh tostira, zagrij umak od rajčice u tavi na srednje jakoj vatri. Kad su mesne okruglice gotove, žlicom ih prebaci u umak. 
  9. Posloži sendvič: Žlicom ubaci mesne okruglice i umak u baguette. Poslaži zatim na njih sir. Vrati u pećnicu na dvije do tri minute kako bi se sir rastopio. Pričekaj da se malo ohladi, nareži i posluži!

U slast!

 

Možda vas zanima... Mesne okruglice u domaćem umaku od rajčice iz pećnice Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.