Recepti 02. rujna 2025.

Odličan sendvič s mesnim okruglicama i sirom

Kruh i pecivo
35 MIN
30 MIN
4
SREDNJE
sendvič s mesnim okruglicama
Sendvič s mesnim okruglicama
foto: Cooking with Cocktail Rings/Unsplash
Ako si i ti jedan ili jedna od nas koji ne volimo jesti isto jelo 2 dana zaredom, nemoj se brinuti, donosimo ti jedan odličan recept! Ovaj sendvič s mesnim okruglicama i sirom će te oduševiti!

Mesne okruglice u umaku od rajčice omiljeni su obrok koji su pripremale naše bake i mame, a sada ih pripremamo i mi. No što ako ostane par komada, a ti ne želiš jesti isto jelo dva dana zaredom? U tostiranom baguetteu pripremi slastan sendvič od mesnih okruglica i sira i uživaj u kombinaciji mesnih okruglica, rastopljenog sira i hrskave korice kruha.

12 okruglica, 4 slasna sendviča

Donosimo recept za ovaj slastan i neodoljiv sendvič, pa čak i upute za pripremu mesnih okruglica od nule jer kad jednom probaš ovaj sendvič, pripremat ćeš mesne okruglice samo radi njega. Navedeni sastojci su dovoljni za 12 okruglica, što je dovoljno za 4 slasna sendviča. Kreni s pripremom!

IKEA tanjur za mesne okruglice Možda vas zanima... IKEA mesne okruglice dobile su tanjur samo za sebe Najave

sendvič s mesnim okruglicama | Author: Judy Kim/Pinterest Semdvič s mesnim okruglicama i sirom foto: Judy Kim/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Sendvič s mesnim okruglicama i sirom
35 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
MESNE OKRUGLICE
Sastojci
  • Mljeveno meso - govedina 500 g
  • Krušne mrvice 100 g
  • Češnjak 2 režanj
  • Sol
  • Papar
  • Listići svježeg peršina 2 žlica
  • Parmezan 2 žlica
  • Jaje 1 kom
  • Pasata od rajčice 400 ml
SENDVIČ
Sastojci
  • Baguette 1 kom
  • Maslinovo ulje 1 žlica
  • Češnjak u prahu 0,50 žličica
  • Sol
  • Papar
  • Sir 4 kriška
Postupak
  1. Ako koristiš već gotove mesne okruglice i umak samo ih zagrij na laganoj vatri.


  2. Ako pripremaš nove mesne okruglice i umak: Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. U velikoj zdjeli pomiješaj mljevenu govedinu, krušne mrvice, sol, papar, češnjak, peršin, parmezan i jaje. Oblikuj smjesu u 12 mesnih okruglica i stavi ih u posudu za pečenje. Peci ih 15-20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.


  3. Pećnicu zagrij na 175 stupnjeva.


  4. Baguette prereži na pola po dužini, a iznutra izvadi dio sredine da napraviš jamicu za mesne okruglice. Premaži baguette maslinovim uljem, pospi ga češnjakom u prahu i solju. Stavi baguette u pećnicu na nekoliko minuta, dok ne dobije zlatnu boju.


  5. Zagrijani umak makni s vatre i pričekaj da se baguette tostira.


  6. Složi sendvič: Mesne okruglice i umak stavi u baguette. U svaki komad stavi i 1 krišku sira. Vrati u pećnicu na 2-3 minute kako bi se sir rastopio. Pričekaj da se malo ohladi i posluži!


Umjesto baguettea, možeš koristiti i razna peciva, primjerice slasne puter štangice.

Isprobaj i ove varijante mesnih okruglica, kojima također možeš napuniti sendvič

Možda vas zanima... Mesne okruglice u kremastom bijelom umaku Recepti Možda vas zanima... Mesne okruglice u domaćem umaku od rajčice iz pećnice Kolumne mesne okruglice, frikadele, frikadellen Možda vas zanima... Pripremi frikadellen, slavne njemačke mesne okruglice Recepti švedske mesne okruglice Možda vas zanima... Švedske mesne okruglice i pire krumpir – baš kao iz Ikee Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.