gastro postao
Vjerujemo da se po vašem receptu mesne okruglice kuhaju u crvenom umaku od rajčica, ali ova je verzija zaista nešto posebno.
Pikantne kuglice s kajenskim paprom savršeno nadopunjuje bijeli kremasti umak. Jelo je brzo gotov, jednostavno i divnog okusa, a oduševit će i vaše najmlađe.
Potrebno vam je:
Za mesne okruglice
- 500 g mljevene junetine
- 500 g mljevene svinjetine
- 1 crveni luk
- 1 svežanj svježeg peršina
- 1 jaje
- 100 g krušnih mrvica
- 1 žličica kajenskog papra
- 1 žličica crnog papra
- ½ žličice muškatnog oraščića
- 1 žličica soli
Umak:
- 3 žlice brašna
- 50 g margarina
- 800 ml junećeg temeljca (može i instant)
- sol i papar po ukusu
Priprema:
- Na malo ulja popržite nasjeckani luk. U veću posudu stavite sve ostale sastojke za mesne okruglice i dodajte poprženi luk.
- Promiješajte sve sastojke i formirajte kuglice željene veličine
- Na tavi pržite okruglice tako da dobiju zlatno žutu boju sa svake strane
- Kada ste ispekli sve okruglice, na istoj tavi napravite umak. Otopite margarin i dodajte brašno.
- Popržite zapršku do zlatne boje zatim dodajte temeljac i soli i papra, ako je potrebno.
- U umak dodajte pečene mesne okruglice i pustite da se sve zajedno kuha još desetak minuta.
Poslužite uz svježu zelenu salatu. Želimo vam dobar tek!