Brzinski sladoled od svježeg sira i kupina

Getty Images
Svježi sir s voćem odličan je desert – osobito ako se pripremi u obliku sladoleda.
Vidi originalni članak

Laž je da vam za pripremu domaćeg sladoleda nužno treba poseban aparat. U odličnom desertu možete uživati i ako imate štapni mikser te 15 minuta slobodnog vremena.

Zbog sira će sladoled biti kremast, a kupine će mu dati ugodnu kiselkastost i nježnu ljubičastu boju. Samo ga premjestite u staklene posudice, osvježite se i utažite želju za slatkim. 

 

Pregacha Domaći sladoled s kavom od samo tri sastojka

 

Sastojci:

  • 450 g kupina
  • 150 g šećera
  • 550 g svježeg kravljeg sira
  • 1 mahuna vanilije
  • 150 ml mlijeka

Priprema:

  1. Voće operite pa osušite uz pomoć papirnatih ubrusa. Prebacite ga u dublju posudu, dodajte šećer pa sameljite u kašu.
  2. Mahunu vanilije prepolovite po dužini, sastružite sjemenke pa ih pomiješajte sa sirom i mlijekom.
  3. U smjesu od sira dodajte kašu od kupina i promiješajte.
  4. Prebacite smjesu u prikladnu posudu i premjestite u zamrzivač na sat vremena.
  5. Štapnim mikserom izmiksajte sladoled pa ga vratite u zamrzivač na još nekoliko sati kako bi se u potpunosti smrznuo.

 

ispod palme Egzotika: Napravite domaći sladoled od kokosa


Uživajte u osvježavajućem desertu!

Posjeti Gastro.hr