Pripremite egzotični domaći sladoled od kokosa
Domaći sladoled napravljen u kućnoj radinosti prava je stvar za ukusan osvježavajući zalogaj. Jedan od takvih je domaći sladoled od kokosa, idealan za vruće dane.
Ohlađeno kokosovo mlijeko savršeno je za ljetno rashlađivanje ispod kakve palme. Ipak, da bismo u uživali u dobrobitima kokosa ne moramo pobjeći u kakvu egzotičnu zemlju, već samo napraviti domaći sladoled.
Potrebno vam je:
- 275 ml kokosovog mlijeka
- 350 ml vrhnja za šlag
- 2 jaja
- 2 žumanjka
- 5 ml ekstrakta vanilije
- 100 g šećera
- sol
- 50 g kokosovog brašna
- 1 grančica mente
Priprema:
- Na srednje jakoj vatri lagano kuhajte mlijeko od kokosa i vrhnje 5 minuta. Istucite zajedno jaja, žumanjke, vaniliju, šećer i sol.
- Duboku zdjelu stavite u veću s kipućim vodom. U duboku zdjelu ulijte smjesu s jajima i polako dodajte toplu mješavinu mlijeka od kokosa i vrhnja. Miješajući kuhajte na pari dovoljno dugo da smjesa zgusne toliko da ne pada sa žlice. Maknite s vatre. Dok se smjesa hladi, povremeno promiješajte.
- Kada se dovoljno ohladi, stavite u zamrzivač na 1 sat. Izvadite iz zamrzivača, smiksajte dok ne postane kremasto i vratite u zamrzivač dok ne očvrsne.
- Popržite kokosovo brašno dok ne dobije zlatno smeđu boju. Pospite po ohlađenom sladoledu i ukrasite mentom.