Svježi sir s voćem odličan je desert – osobito ako se pripremi u obliku sladoleda.
Laž je da vam za pripremu domaćeg sladoleda nužno treba poseban aparat. U odličnom desertu možete uživati i ako imate štapni mikser te 15 minuta slobodnog vremena.
Zbog sira će sladoled biti kremast, a kupine će mu dati ugodnu kiselkastost i nježnu ljubičastu boju. Samo ga premjestite u staklene posudice, osvježite se i utažite želju za slatkim.
Sastojci:
- 450 g kupina
- 150 g šećera
- 550 g svježeg kravljeg sira
- 1 mahuna vanilije
- 150 ml mlijeka
Priprema:
- Voće operite pa osušite uz pomoć papirnatih ubrusa. Prebacite ga u dublju posudu, dodajte šećer pa sameljite u kašu.
- Mahunu vanilije prepolovite po dužini, sastružite sjemenke pa ih pomiješajte sa sirom i mlijekom.
- U smjesu od sira dodajte kašu od kupina i promiješajte.
- Prebacite smjesu u prikladnu posudu i premjestite u zamrzivač na sat vremena.
- Štapnim mikserom izmiksajte sladoled pa ga vratite u zamrzivač na još nekoliko sati kako bi se u potpunosti smrznuo.
Uživajte u osvježavajućem desertu!