Brzo i jednostavno: Zamotajte brokulu u lisnato tijesto

Thinkstock Tajna izvrsnih pita i savijača leži u kvalitetnom vučenom tijestu
Umjesto bademima, pitu možete posuti i sezamom, a uz brokulu može se dodati i mrkva, koju valja pustiti da malo omekša u kipućoj vodi.
Vidi originalni članak

Brokula je poznata kao iznimno zdrava namirnica, pa zašto je ne biste onda pripremili u lisnatom tijestu?

Ako vam se jede nešto fino što možete pripremiti na brzinu i ponijeti na posao, lisnata savijača je uvijek dobra ideja. Brokula je posebno dobra u ovoj varijanti, a sir daje dodatni štih.

Umjesto bademima, pitu možete posuti i sezamom, a uz brokulu može se dodati i mrkva, koju valja pustiti da malo omekša u kipućoj vodi.

 

Sasvim drugačiji prilog Zapečena brokula s parmezanom

 

jelo od povrća Nešto jako fino: Sicilijanska brokula

 

Potrebno vam je:

  • 250 g lisnatog tijesta
  • 400 g brokule
  • 100 g sira (Gauda, Tilzit)
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 50 g listića badema
  • 1 jaje

Priprema:

  1. Brokulu očistite, natrgajte na cvjetiće, operite i kuhajte u posoljenoj vodi oko pet minuta. Ocijedite je te ostavite neka se ohladi.
  2. U zdjeli pomiješajte jaja, naribani sir i kiselo vrhnje. Posolite i popaprite. Dodajte brokulu pa promiješajte.
  3. Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu oko tri mm. Žlicom rasporedite smjesu od brokule duž sredine tijesta pa ga zamotajte. Stavite savijaču u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Premažite je mješavinom jaja i vode pa pospite bademima. Jelo pecite u pećnici na 170°C oko 35 minuta.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr