gastro postao
Talijani obožavaju brokulu, pa isprobajte ovu njihovu varijantu - sa slanim inćunima
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 345
Potrebno vam je
- 2 žlica masline, crne
- 8 filet inćun
- 1 kom luk ,crveni
- 60 g sir tilzit
- 1 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 10 šalica brokula (vrhovi s cvijetom)
- 2 šalica crno vino
- sol
Priprema
- Narežite masline, sir, nasjeckajte inćune i luk.
- Pomiješajte sve sastojke s uljem od kojeg ste oduzeli 2 žlice i ostavili po strani, posolite.
- U vatrostalnu posudu slažite red brokula, red smjese. Prelijte preostalim uljem. Dodajte dovoljno crvenog vina da prekrije povrće.
- Pokriveno pecite u pećnici na niskoj temperaturi 1 i pol sat ili dok vino u potpunosti ne ukuha.