Recepti 28. svibnja 2016.

Nešto jako fino: Sicilijanska brokula

Sicilijanska brokula
gastro postao gastro.24sata.hr
Talijani obožavaju brokulu, pa isprobajte ovu njihovu varijantu - sa slanim inćunima

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 345

Potrebno vam je

  • 2 žlica masline, crne
  • 8 filet inćun
  • 1 kom luk ,crveni
  • 60 g sir tilzit
  • 1 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 10 šalica brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 2 šalica crno vino
  • sol

Priprema

  1. Narežite masline, sir, nasjeckajte inćune i luk.
  2. Pomiješajte sve sastojke s uljem od kojeg ste oduzeli 2 žlice i ostavili po strani, posolite.
  3. U vatrostalnu posudu slažite red brokula, red smjese. Prelijte preostalim uljem. Dodajte dovoljno crvenog vina da prekrije povrće.
  4. Pokriveno pecite u pećnici na niskoj temperaturi 1 i pol sat ili dok vino u potpunosti ne ukuha.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.