Recepti 24. siječnja 2018.

Zapečena brokula s parmezanom

brokula, sok
Osvježavajuća salata od brokule foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto riže, tjestenine ili povrća na pari, uz sočni odrezak ili ribu poslužite sjajnu i tako jednostavnu zapečenu brokulu.

Kada se zaželite promjene u kuhinji, ovaj recept za zapečenu brokulu itekako će vam dobro doći. Vjerujemo kako ste do sada bili poprilično uspješni u izbjegavanju brokule na svom jelovniku, no garantiramo vam, ovom ćete se receptu poželjeti vratiti. 

 

Brokula pita Možda vas zanima... Zeleno pozitivno ludilo: Brokula na pet novih načina! None

 

Sve što vam treba jest jedna veća glavica brokule, nekoliko režnja češnjaka, maslinovo ulje, bazični začini poput soli i papra, malo limunovog soka i parmezan. Količine odredite prema vlastitim potrebama i željama, a zatim se upustite u jednostavnu pripremu najfinijeg zelenog priloga. 

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Brokulu najprije dobro operite, a zatim je rukama ili nožem rastavite na manje cvjetove. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje, pa na dno posložite češnjak koji ste nasjeckali na listiće. U posebnoj posudi pomiješajte brokulu, sol, papar i maslinovo ulje. Protresite kako bi se svi sastojci dobro povezali, pa sve zajedno prebacite na češnjak. Pospite naribanim sirom i pecite oko 20 minuta.

Kada je jelo gotovo, pokapajte ga limunovim sokom i dodajte još malo parmezana. 

 

Brokula Možda vas zanima... Petominutni obrok: Slatka i začinjena brokula None

 

Ovako pripremljenu brokulu poslužite uz mesna jela poput pohanog ili pečenog odreska, uz laganija riblja jela, ali i kao dodatak jednostavnoj kuhanoj riži, tjestenini, prosu ili bulguru.

Aromatični parmezan i češnjak na dnu posude za pečenje donijet će brokuli sasvim nove, slasne okuse, a sama priprema oduzet će vam svega desetak minuta. Dobar tek!
 

brokula, sok | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.