gastro postao
Umjesto bademima, pitu možete posuti i sezamom, a uz brokulu može se dodati i mrkva, koju valja pustiti da malo omekša u kipućoj vodi.
Brokula je poznata kao iznimno zdrava namirnica, pa zašto je ne biste onda pripremili u lisnatom tijestu?
Ako vam se jede nešto fino što možete pripremiti na brzinu i ponijeti na posao, lisnata savijača je uvijek dobra ideja. Brokula je posebno dobra u ovoj varijanti, a sir daje dodatni štih.
Umjesto bademima, pitu možete posuti i sezamom, a uz brokulu može se dodati i mrkva, koju valja pustiti da malo omekša u kipućoj vodi.
Potrebno vam je:
- 250 g lisnatog tijesta
- 400 g brokule
- 100 g sira (Gauda, Tilzit)
- 1 žlica kiselog vrhnja
- sol
- svježe mljeveni papar
- 50 g listića badema
- 1 jaje
Priprema:
- Brokulu očistite, natrgajte na cvjetiće, operite i kuhajte u posoljenoj vodi oko pet minuta. Ocijedite je te ostavite neka se ohladi.
- U zdjeli pomiješajte jaja, naribani sir i kiselo vrhnje. Posolite i popaprite. Dodajte brokulu pa promiješajte.
- Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu oko tri mm. Žlicom rasporedite smjesu od brokule duž sredine tijesta pa ga zamotajte. Stavite savijaču u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Premažite je mješavinom jaja i vode pa pospite bademima. Jelo pecite u pećnici na 170°C oko 35 minuta.
Dobar tek!