Brzo i slasno: Losos u umaku od limuna i maslaca

Getty Images
Svojoj listi brzih i jednostavnih obroka pridodajte i recept za losos s limunom.
Vidi originalni članak

Fileti lososa odličan su odabir za ručak ili večeru tijekom radnog tjedna. Priprema će vam oduzeti manje od pola sata, što znači da ćete izbjeći fazu gladi i nervoze. Uz to, nećete se morati boriti ni sa zahtjevnim prilozima ni hrpom posuđa. 

Poslužite losos uz salatu ili rižu i uživajte u ostatku dana.

 

brzinski ručak Gotovo za tren oka: Losos u slasnoj marinadi

 

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 4 fileta lososa
  • 3 žlice maslaca
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 limuna
  • 250 ml pilećeg temeljca
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • Sol, papar

Priprema:

  1. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i položite filete lososa tako da kože bude s gornje strane. Posolite i popaprite.
  2. Pecite dok ne poprime zlatnu boju, otprilike 6 minuta, a potom ih okrenite i pecite još 2 – 3 minute. Prebacite ih na tanjur.
  3. Smanjite vatru, dodajte žlicu maslaca, nasjeckani češnjak, sok i koricu jednog limuna i kuhajte par minuta. 
  4. Potom ubacite i tanko narezanu koricu drugog limuna i pileći temeljac. Posolite, popaprite i pustite da krčka do pet minuta.
  5. Vratite losos u tavicu i kuhajte ga 3 - 4 minute. Na kraju ubacite i preostale dvije žlice maslaca i pričekajte da se otopi.
  6. Pospite peršinom i poslužite uz tanke ploškice limuna.

 

Tanjur sreće Špageti u kremastom umaku od vina, lososa i limuna

 

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr