gastro postao
Ovoj kombinaciji okusa teško ćete odoljeti!
Tko kaže da ručak ne možete pripremiti za deset minuta je apsolutno u krivu. Ovu tvrdnju pobijamo receptom za lososa u divnoj, mirisnoj marinadi.
Ako filete marinirate prije odlaska na posao, ili večer ranije, morat ćete samo zagrijati pećnicu i promiješati salatu. Ostatak, iako sumnjamo da će ga biti, stavite u plastičnu posudu, spremite u hladnjak i sačuvajte za gablec.
Sastojci:
- 450 g fileta lososa
- 50 ml javorovog sirupa
- 60 g senfa
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 režnja češnjaka
- Sol, papar
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- U posudi pomiješajte javorov sirup, senf, nasjeckani češnjak, malo ulja, sol i papar.
- Umočite losos u marinadu i stavite u hladnjak na pola sata.
- Položite filete u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje i pecite 10 – 12 minuta.
Poslužite odmah!