gastro postao
Svojoj listi brzih i jednostavnih obroka pridodajte i recept za losos s limunom.
Fileti lososa odličan su odabir za ručak ili večeru tijekom radnog tjedna. Priprema će vam oduzeti manje od pola sata, što znači da ćete izbjeći fazu gladi i nervoze. Uz to, nećete se morati boriti ni sa zahtjevnim prilozima ni hrpom posuđa.
Poslužite losos uz salatu ili rižu i uživajte u ostatku dana.
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 4 fileta lososa
- 3 žlice maslaca
- 3 režnja češnjaka
- 2 limuna
- 250 ml pilećeg temeljca
- 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
- Sol, papar
Priprema:
- U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i položite filete lososa tako da kože bude s gornje strane. Posolite i popaprite.
- Pecite dok ne poprime zlatnu boju, otprilike 6 minuta, a potom ih okrenite i pecite još 2 – 3 minute. Prebacite ih na tanjur.
- Smanjite vatru, dodajte žlicu maslaca, nasjeckani češnjak, sok i koricu jednog limuna i kuhajte par minuta.
- Potom ubacite i tanko narezanu koricu drugog limuna i pileći temeljac. Posolite, popaprite i pustite da krčka do pet minuta.
- Vratite losos u tavicu i kuhajte ga 3 - 4 minute. Na kraju ubacite i preostale dvije žlice maslaca i pričekajte da se otopi.
- Pospite peršinom i poslužite uz tanke ploškice limuna.
Dobar tek!