Brzo, svježe i jednostavno: Puding od limuna

Thinkstock
Ovaj pečeni domaći puding možeš poslužiti sa slatkim tučenim vrhnjem.
Vidi originalni članak

Ovo je jedna od onih preukusnih stvari koja se izuzetno lako radi. Za razliku od standardnih pudinga, ovaj puding se peče u pećnici što mu daje posebnu teksturu, koricu na vrhu, a ispod površine svilenkast sloj pudinga.

Puding od limuna je neodoljivo ukusan i jednostavan za napraviti pa je izvrstan recept i za one lijene dane, kad žudiš za nečim slatkim, a da pritom ne provedeš cijeli dan u kuhinji.

Znamo da je limun poprilično kisela namirnica, ali ne brini – ukus je zaista fantastičan

 

Slatki trikovi Održite limune svježima i do tri mjeseca - evo kako!

 

VIDEO! Gennarov tiramisu s limunom

 

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 2 žlice brašna
  • 2 žlice maslaca
  • 0.75 šalice šećera
  • korica limuna
  • 1 limunov sok
  • korica naranče
  • 0.80 šalice mlijeka

Priprema:

  1. Pjenasto umutiti maslac i šećer. Dodati jedno za drugim uz neprestano miješanje žumanjke, brašno, naribanu limunovu i narančinu koru, limunov sok i mlijeko te na kraju kuhačom lagano umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka.
  2. Izvaditi smjesu u manje keramičke zdjele. Staviti ih u lim za pečenje s vrelom vodom i peći na pari u lagano zagrijanoj pećnici na 150°C oko 15 minuta.

Ovaj pečeni domaći puding možeš poslužiti sa slatkim tučenim vrhnjem, a na isti način možeš pripremiti i puding od naranči, samo što limunov sok zamijeniti narančinim.

Posjeti Gastro.hr