Brzo, svježe i jednostavno: Puding od limuna
Ovaj pečeni domaći puding možeš poslužiti sa slatkim tučenim vrhnjem.
Ovo je jedna od onih preukusnih stvari koja se izuzetno lako radi. Za razliku od standardnih pudinga, ovaj puding se peče u pećnici što mu daje posebnu teksturu, koricu na vrhu, a ispod površine svilenkast sloj pudinga.
Puding od limuna je neodoljivo ukusan i jednostavan za napraviti pa je izvrstan recept i za one lijene dane, kad žudiš za nečim slatkim, a da pritom ne provedeš cijeli dan u kuhinji.
Znamo da je limun poprilično kisela namirnica, ali ne brini – ukus je zaista fantastičan.
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 žlice brašna
- 2 žlice maslaca
- 0.75 šalice šećera
- korica limuna
- 1 limunov sok
- korica naranče
- 0.80 šalice mlijeka
Priprema:
- Pjenasto umutiti maslac i šećer. Dodati jedno za drugim uz neprestano miješanje žumanjke, brašno, naribanu limunovu i narančinu koru, limunov sok i mlijeko te na kraju kuhačom lagano umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka.
- Izvaditi smjesu u manje keramičke zdjele. Staviti ih u lim za pečenje s vrelom vodom i peći na pari u lagano zagrijanoj pećnici na 150°C oko 15 minuta.
Ovaj pečeni domaći puding možeš poslužiti sa slatkim tučenim vrhnjem, a na isti način možeš pripremiti i puding od naranči, samo što limunov sok zamijeniti narančinim.