Ovo je jedna od onih preukusnih stvari koja se izuzetno lako radi. Za razliku od standardnih pudinga, ovaj puding se peče u pećnici što mu daje posebnu teksturu, koricu na vrhu, a ispod površine svilenkast sloj pudinga.
Puding od limuna je neodoljivo ukusan i jednostavan za napraviti pa je izvrstan recept i za one lijene dane, kad žudiš za nečim slatkim, a da pritom ne provedeš cijeli dan u kuhinji.
Znamo da je limun poprilično kisela namirnica, ali ne brini – ukus je zaista fantastičan.
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 žlice brašna
- 2 žlice maslaca
- 0.75 šalice šećera
- korica limuna
- 1 limunov sok
- korica naranče
- 0.80 šalice mlijeka
Priprema:
- Pjenasto umutiti maslac i šećer. Dodati jedno za drugim uz neprestano miješanje žumanjke, brašno, naribanu limunovu i narančinu koru, limunov sok i mlijeko te na kraju kuhačom lagano umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka.
- Izvaditi smjesu u manje keramičke zdjele. Staviti ih u lim za pečenje s vrelom vodom i peći na pari u lagano zagrijanoj pećnici na 150°C oko 15 minuta.
Ovaj pečeni domaći puding možeš poslužiti sa slatkim tučenim vrhnjem, a na isti način možeš pripremiti i puding od naranči, samo što limunov sok zamijeniti narančinim.