Bucatini all’amatriciana

Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1164

Potrebno vam je

  • 375 g špageti
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 800 g pasirana rajčica (passata)
  • 100 g panceta
  • 1 kom čili papričica
  • 1 prstohvat šećer, kristal
  • 0.25 šalica peršin, list
  • parmezan
  • 1 dl vino bijelo

Priprema

  1. Zagrijte ulje u tavi, dodajte sjeckani luk, pancetu i ljutu papričicu te pržite pet minuta povremeno miješajući ili dok luk ne omekša.
  2. Dodajte koncentrat rajčice, kuhajte minutu miješajući pa dodajte pasiranu rajčicu i nastavite kuhati dok ne zakuha, zatim smanjite vatru, dodajte vino i kuhajte još 10-15 minuta (ili dok se umak ne zgusne) pa dodajte šećer. pred kraj umiješajte svježi peršin i dobro promiješajte.
  3. U međuvremenu skuhajte špagete, ocijedite ih i dodajte umaku te dobro promiješajte.
Posjeti Gastro.hr