gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1164
Potrebno vam je
- 375 g špageti
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 2 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 800 g pasirana rajčica (passata)
- 100 g panceta
- 1 kom čili papričica
- 1 prstohvat šećer, kristal
- 0.25 šalica peršin, list
- parmezan
- 1 dl vino bijelo
Priprema
- Zagrijte ulje u tavi, dodajte sjeckani luk, pancetu i ljutu papričicu te pržite pet minuta povremeno miješajući ili dok luk ne omekša.
- Dodajte koncentrat rajčice, kuhajte minutu miješajući pa dodajte pasiranu rajčicu i nastavite kuhati dok ne zakuha, zatim smanjite vatru, dodajte vino i kuhajte još 10-15 minuta (ili dok se umak ne zgusne) pa dodajte šećer. pred kraj umiješajte svježi peršin i dobro promiješajte.
- U međuvremenu skuhajte špagete, ocijedite ih i dodajte umaku te dobro promiješajte.