Cheeseburger tjestenina - umjesto u pecivu, pripremite je u jednom loncu

Getty Images
Tjestenina s mljevenim mesom i cheddar sirom instantno će vas podsjetiti na burger s omiljenim dodatkom...
Vidi originalni članak

Najprije pripremite umak od mljevenog mesa, a zatim mu dodajte tjesteninu i dobru dozu ribanog sira pa od jednostavnih namirnica stvorite omiljeni burger u novom obliku. 

 

Danas kuhamo Tjestenina s tunom - omiljeni brzinski ručak

 

Tjesteninu pripremiti i tako da je dovršite u pećnici, a sjajna ideja bit će slojevi tjestenine i mesa raspoređeni tako da između dva sloja do pola skuhane tjestenine upakirate meso, sve zajedno ubacite u pećnicu, pa poslužite izrezano kalupima.

U slučaju da se odlučite za dovršavanje jela u pećnici, svakako mu dodajte i tekuću komponentu kako tjestenina ne bi bila presuha i zalijepila se.

Na kraju, ne zaboravite ni da je ključ ovog jela dobar, kvalitetan sir koji će gapodići na jednu sasvim novu, još slasniju razinu.

 

brzo i fino Jednostavnije ne može: Tjestenina al burro

 

Potrebno vam je:

  • 500 g mljevenog mesa
  • 1 luk
  • 100 g cheddar sira
  • 400 g tjestenine
  • 100 ml umaka od rajčice
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 rajčica

Postupak pripreme:

  1. Nasjeckajte luk, pa ga pirjajte na ulju dok ne poprimi boju.
  2. Dodajte mljeveno meso, kratko pirjajte, pa dodajte češnjak. 
  3. Ubacite i sitno sjeckanu rajčicu, pustite da se pirja i da nestane dio tekućine koju će ispustiti meso, pa dodajte umak od rajčice. Meso ne smijete plivati u umaku već samo povezati sve sastojke.
  4. Dodajte skuhanu tjesteninu pa maknite s vatre.
  5. Na kraju sve pospite ribanim cheddarom. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr