gastro postao
Jednostavno, brzo i jako ukusno – tako možemo opisati jela od tjestenine. Priprema traje svega nekoliko minuta, a delikatan okus koji pružaju bit će čisti užitak.
Tradicionalni recepti za talijanske tjestenine sjajan su izbor kada poželite nešto što je brzo gotov, hranjivo i nadasve ukusno. Potrebna vam je kuhana tjestenina i svega nekoliko sastojaka kako bi u manje od dvadeset minuta ispred vas bio tanjur ukusne, mirisne talijanske tjestenine. Uživajte i ne propustite isprobati recept za tjesteninu al burro.
Uz malo parmezana i maslaca vrlo brzo možete napraviti pravu poslasticu s tjesteninom.
Potrebno vam je:
- 450 g tjestenine penne rigate
- pola šalice svježe naribanog parmezana
- 2 žlice maslaca
- malo soli
Priprema:
- Zasolite kipuću vodu u loncu te tjesteninu kuhajte prema uputama na pakiranju. Skuhanu tjesteninu ocijedite i dio vode sačuvajte sa strane u šalici.
- Ocijeđenu tjesteninu prebacite u duboku zdjelu i dodajte malo vode od kuhanja. U tjesteninu umiješajte parmezan i maslac. Ostavite nekoliko minuta da odstoji kako bi vruća tjestenina otopila sve sastojke.