Recepti 24. rujna 2018.

Jednostavnije ne može: Tjestenina al burro

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno, brzo i jako ukusno – tako možemo opisati jela od tjestenine. Priprema traje svega nekoliko minuta, a delikatan okus koji pružaju bit će čisti užitak.

Tradicionalni recepti za talijanske tjestenine sjajan su izbor kada poželite nešto što je brzo gotov, hranjivo i nadasve ukusno. Potrebna vam je kuhana tjestenina i svega nekoliko sastojaka kako bi u manje od dvadeset minuta ispred vas bio tanjur ukusne, mirisne talijanske tjestenine. Uživajte i ne propustite isprobati recept za tjesteninu al burro.

Uz malo parmezana i maslaca vrlo brzo možete napraviti pravu poslasticu s tjesteninom.

 

Možda vas zanima... Jamiejev recept za brzu tjesteninu s tunom Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 450 g tjestenine penne rigate
  • pola šalice svježe naribanog parmezana
  • 2 žlice maslaca
  • malo soli

 

Možda vas zanima... Brzinski ručak: Tjestenina alla Genovese Recepti

 

Priprema:

  1. Zasolite kipuću vodu u loncu te tjesteninu kuhajte prema uputama na pakiranju. Skuhanu tjesteninu ocijedite i dio vode sačuvajte sa strane u šalici.
  2. Ocijeđenu tjesteninu prebacite u duboku zdjelu i dodajte malo vode od kuhanja. U tjesteninu umiješajte parmezan i maslac. Ostavite nekoliko minuta da odstoji kako bi vruća tjestenina otopila sve sastojke.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.