gastro postao
Ova jednostavna tjestenina s tunom doista je jedan od klasika kojeg uvijek rado pripremamo.
Iako tuna iz konzerve nije najatraktivnija namirnica to ne isključuje mogućnosti koje ona pruža. Kombiniranjem raznih začina i povrća i tuna iz konzerve može zasjati u punom sjaju.
Za 4 osobe trebat će vam:
- 400 g makarona, kuhanih
- 4 konzerve tune u biljnom ulju
- 200 g maslina
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 žličica origana
- 1 žličica timijana
- 1 žličica suhog bosiljka
- 1 žličica papra
- sol po ukusu
Postupak pripreme:
- Kuhanu još toplu tjesteninu prebacite u posudu pogodnu za miješanje.
- Tunu iscijedite od ulja i dodajte tjestenini. Dodajte očišćene masline, ako želite, možete ih nasjeckati na kolutiće. Dodajte začine i sve dobro promiješajte.
- Zadnje dodajte maslinovo ulje i dobro promiješajte. Ako vam se čini suho, slobodno dodajte još maslinovog ulja.
- Ova tjestenina se može jesti topla a možete ju poslužiti i ohlađenu kao salatu.
Dobar tek!