Recepti 14640 prikaza 14. svibnja 2018.

Tjestenina s tunom - omiljeni brzinski ručak

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ova jednostavna tjestenina s tunom doista je jedan od klasika kojeg uvijek rado pripremamo.

Iako tuna iz konzerve nije najatraktivnija namirnica to ne isključuje mogućnosti koje ona pruža. Kombiniranjem raznih začina i povrća i tuna iz konzerve može zasjati u punom sjaju.

 

Možda vas zanima... Povrtni popečci s tunom za brzi ručak ili slastan burger Recepti Možda vas zanima... Proteinske tortilje s tunom i chia sjemenkama Kolumne

 

Za 4 osobe trebat će vam:

  • 400 g makarona, kuhanih
  • 4 konzerve tune u biljnom ulju
  • 200 g maslina
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica origana
  • 1 žličica timijana
  • 1 žličica suhog bosiljka
  • 1 žličica papra
  • sol po ukusu

Postupak pripreme:

  1. Kuhanu još toplu tjesteninu prebacite u posudu pogodnu za miješanje.
  2. Tunu iscijedite od ulja i dodajte tjestenini. Dodajte očišćene masline, ako želite, možete ih nasjeckati na kolutiće. Dodajte začine i sve dobro promiješajte.
  3. Zadnje dodajte maslinovo ulje i dobro promiješajte. Ako vam se čini suho, slobodno dodajte još maslinovog ulja.
  4. Ova tjestenina se može jesti topla a možete ju poslužiti i ohlađenu kao salatu.

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.