Najprije pripremite umak od mljevenog mesa, a zatim mu dodajte tjesteninu i dobru dozu ribanog sira pa od jednostavnih namirnica stvorite omiljeni burger u novom obliku.
Tjesteninu pripremiti i tako da je dovršite u pećnici, a sjajna ideja bit će slojevi tjestenine i mesa raspoređeni tako da između dva sloja do pola skuhane tjestenine upakirate meso, sve zajedno ubacite u pećnicu, pa poslužite izrezano kalupima.
U slučaju da se odlučite za dovršavanje jela u pećnici, svakako mu dodajte i tekuću komponentu kako tjestenina ne bi bila presuha i zalijepila se.
Na kraju, ne zaboravite ni da je ključ ovog jela dobar, kvalitetan sir koji će gapodići na jednu sasvim novu, još slasniju razinu.
Potrebno vam je:
- 500 g mljevenog mesa
- 1 luk
- 100 g cheddar sira
- 400 g tjestenine
- 100 ml umaka od rajčice
- 2 režnja češnjaka
- 1 rajčica
Postupak pripreme:
- Nasjeckajte luk, pa ga pirjajte na ulju dok ne poprimi boju.
- Dodajte mljeveno meso, kratko pirjajte, pa dodajte češnjak.
- Ubacite i sitno sjeckanu rajčicu, pustite da se pirja i da nestane dio tekućine koju će ispustiti meso, pa dodajte umak od rajčice. Meso ne smijete plivati u umaku već samo povezati sve sastojke.
- Dodajte skuhanu tjesteninu pa maknite s vatre.
- Na kraju sve pospite ribanim cheddarom.
Dobar tek!