Cheesecake s jabukama i cimetom

Sočan cheesecake obogaćen komadićima lješnjaka i cimetom odličan je desert za vas ili goste
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 314

Potrebno vam je

  • 450 g zobeni keksi
  • 150 g maslac, neslani
  • 50 g lješnjak, sirovi
  • 450 g sirni namaz (30% m u st)
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 5 žlica med, vrcani
  • 400 g jabuka (mesnati dio)
  • 1 mala žlica mljeveni cimet

Priprema

  1. Sameljite kekse, pomiješajte ih s maslacem i zapecite u kalupu za tortu 10 minuta.
  2. Ogulite jabuke, nasjeckajte ih na kockice te omekšajte na laganoj vatri s maslacem, cimetom i dvije žlice meda.
  3. Pomiješajte sir, ostatak meda, brašno, jaje i vaniliju.
  4. Sitno nasjeckajte lješnjake.
  5. Kremu od sira nanesite na biskvit, prekrijte jabukama i pospite lješnjacima.
  6. Pecite 30 minuta pa dobro ohladite prije posluživanja.
Posjeti Gastro.hr