gastro postao
Sočan cheesecake obogaćen komadićima lješnjaka i cimetom odličan je desert za vas ili goste
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 314
Potrebno vam je
- 450 g zobeni keksi
- 150 g maslac, neslani
- 50 g lješnjak, sirovi
- 450 g sirni namaz (30% m u st)
- 1 kom jaje kokošje
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 5 žlica med, vrcani
- 400 g jabuka (mesnati dio)
- 1 mala žlica mljeveni cimet
Priprema
- Sameljite kekse, pomiješajte ih s maslacem i zapecite u kalupu za tortu 10 minuta.
- Ogulite jabuke, nasjeckajte ih na kockice te omekšajte na laganoj vatri s maslacem, cimetom i dvije žlice meda.
- Pomiješajte sir, ostatak meda, brašno, jaje i vaniliju.
- Sitno nasjeckajte lješnjake.
- Kremu od sira nanesite na biskvit, prekrijte jabukama i pospite lješnjacima.
- Pecite 30 minuta pa dobro ohladite prije posluživanja.