Chef Tyler Florence otkriva tajnu pire krumpira

@tylerflorence, Instagram
Popularni chef, koji posljednjih 15 godina svoje znanje dijeli s obožavateljima na Food Networku, majstor je pire krumpira.
Vidi originalni članak

Ako upišete u Google Tyler Florence, velika je šansa da će vam prvo ponuditi recept za pire krumpir. Mi vam prenosimo Florenceovu tajnu kremastog priloga. 

 

Bolje ne može! Pretvorili smo krumpir u zvijezdu ljetnog stola

 

Ono po čemu se Tylerov recept razlikuje je dodavanje vruće smjese maslaca i vrhnja za kuhanje. Ulijeva je u usitnjene krumpire, zbog čega su oni nevjerojatno kremasti. Upozorava kako će se malo zgusnuti kad se budu hladili pa se nemojte prestrašiti da ste napravili prerijetki pire.

Bacite pogled na recept!

Sastojci:

  • 4 velika žuta krumpira
  • 1 lovorov list
  • 450 ml vrhnja za kuhanje
  • 3 žlice maslaca
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Operite, ogulite i narežite krumpir na četvrtine. Stavite ga u hladnu vodu, posolite, dodajte lovor list i kuhajte 20-ak minuta. Provjerite vilicom jesu li krumpiri potpuno kuhani. Iscijedite ih i maknite lovorov list. 
  2. Usitnite krumpire i ulijte vruću smjesu maslaca i vrhnja. Ako su krumpiri manji, možda vam neće ni trebati sva smjesa pa je dodajte postupno. Dobro izmiješajte, posolite i  popaprite.

 

 

Po želji  dodajte i malo maslinovo ulja i uživajte u najboljem pire krumpiru koji ste ikad jeli! 

 

Posjeti Gastro.hr