gastro postao
Ako još uvijek niste isprobali pečene krumpire s medom, krajnje je vrijeme.
U nastavku vam predlažemo osnovni recept koji vi možete prilagoditi svom ukusu. Igrajte se sa začinima, dodajte malo soka od limuna ili češnjak...
Predlažemo da dio vaše marinade za meso također bude med. Neka ova slatka i zdrava namirnica bude gastro kraljica dana!
Sastojci:
- 500 g crvenog krumpira
- 2 žlice nasjeckanog luka
- 2 žlice maslaca
- 1 žlica meda
- 1 žličica senfa
- Prstohvat soli
- Prstohvat papra
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva i nauljite posudu za pečenje.
- Operite, očistite i narežite krumpire na četvrtine. Položite ih u posudu i pomiješajte s nasjeckanim lukom.
- U maloj posudu pomiješajte otopljeni maslac, med, senf, sol i papar i time nadjenite krumpir.
- Kad se sve dobro sjedini, stavite u pećnicu. Krumpiri će biti gotovi za 35-40 minuta.
Ne zaboravite ih promiješati jednom tijekom pečenja i uživajte u sjajnim mirisnim krumpirima.