Recepti 13. srpnja 2017.

Omiljeni slasni krumpirići u sasvim novom ruhu

prženi krumpirići
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto da iz masne plastične vrećice istresete zaleđene krumpiriće, uz malo truda napravite ukusan snack i Svjetski dan prženih krumpirića proslavite na pravi način!

Nakon što pročitate sljedećih nekoliko recepata, pržene krumpiriće nikad više nećete nazvati dosadnima. Zaigrajte se novim idejama pa navalite na svoju porciju omiljenog fast fooda.

 

promfit Možda vas zanima... Najhrskaviji prženi krumpirići u sedam koraka Špajza

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Mix pizze i prženih krumpirića (30 minuta)


Domaći ili smrznuti pomfrit pržite u ulju prema uputstvima s vrećice, a za to vrijeme kojih možete pripremiti rajčice. Cherry rajčice usitnite vilicom, posolite, popaprite i prelijte maslinovim uljem, a zatim pecite dvadesetak minuta na 200 stupnjeva. Kada su krumpirići gotovi, preko njega stavite rajčice, pospite sirom i pecite još nekoliko minuta u pećnici, dok se sir ne istopi. Jelo pospite svježim bosiljkom i uživajte.

 

Batat sa slaninom (40 minuta)


Batat narežite, zamotajte slaninom, pospite s malo papra i mljevenog čilija i pecite na 200 stupnjeva otprilike pola sata. Poslužite s BBQ umakom.

 

Možda vas zanima... Chillajte&grillajte uz odličan BBQ umak Špajza

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Tanki krumpirići s ružmarinom i limunom (45 minuta)


Naribajte limun i pomiješajte ga sa soli te tucajte u mužaru. Krumpir narežite na vrlo tanke kriške, pržite u ulju i pola minute prije kraja dodajte ružmarin. Kasnije ocijedite pomoću papirnatih ubrusa i posolite limunskom soli. 

 

Pomfrit s pivom, čilijem i sirom ( 180 minuta)


Narežite krumpir i držite ga barem 2 sata u mješavini vode, 3 decilitra piva i soli. Nakon što krumpir dobro ocijedite, pomiješajte ga mješavinom ulja, mljevenog češnjaka i paprike te posložite na papir za pečenje u jednom sloju. Pecite 25 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva i nemojte zaboraviti jednom okrenuti pomfrit. 

Za vrijeme pečenja pirjajte mljevenu govedinu na češnjaku i luku, dodajte narezane rajčice i čili papričicu, salsa umak, malo vode, soli, papra, a po želji i grah. Pustite neka se kuha 15-20 minuta na laganoj vatri. Nakon što vidite da se krumpir gotovo ispekao, izvadite ga iz pećnice, stavite na njega mljeveno meso, pospite naribanom gaudom i pecite još 2-3 minute kako bi se sir otopio.

 

Možda vas zanima... Spiralni krumpirići kakve još niste probali Recepti

 

promfit | Author: Stockfood foto: Stockfood

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.