Nakon što pročitate sljedećih nekoliko recepata, pržene krumpiriće nikad više nećete nazvati dosadnima. Zaigrajte se novim idejama pa navalite na svoju porciju omiljenog fast fooda.
Mix pizze i prženih krumpirića (30 minuta)
Domaći ili smrznuti pomfrit pržite u ulju prema uputstvima s vrećice, a za to vrijeme kojih možete pripremiti rajčice. Cherry rajčice usitnite vilicom, posolite, popaprite i prelijte maslinovim uljem, a zatim pecite dvadesetak minuta na 200 stupnjeva. Kada su krumpirići gotovi, preko njega stavite rajčice, pospite sirom i pecite još nekoliko minuta u pećnici, dok se sir ne istopi. Jelo pospite svježim bosiljkom i uživajte.
Batat sa slaninom (40 minuta)
Batat narežite, zamotajte slaninom, pospite s malo papra i mljevenog čilija i pecite na 200 stupnjeva otprilike pola sata. Poslužite s BBQ umakom.
Tanki krumpirići s ružmarinom i limunom (45 minuta)
Naribajte limun i pomiješajte ga sa soli te tucajte u mužaru. Krumpir narežite na vrlo tanke kriške, pržite u ulju i pola minute prije kraja dodajte ružmarin. Kasnije ocijedite pomoću papirnatih ubrusa i posolite limunskom soli.
Pomfrit s pivom, čilijem i sirom ( 180 minuta)
Narežite krumpir i držite ga barem 2 sata u mješavini vode, 3 decilitra piva i soli. Nakon što krumpir dobro ocijedite, pomiješajte ga mješavinom ulja, mljevenog češnjaka i paprike te posložite na papir za pečenje u jednom sloju. Pecite 25 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva i nemojte zaboraviti jednom okrenuti pomfrit.
Za vrijeme pečenja pirjajte mljevenu govedinu na češnjaku i luku, dodajte narezane rajčice i čili papričicu, salsa umak, malo vode, soli, papra, a po želji i grah. Pustite neka se kuha 15-20 minuta na laganoj vatri. Nakon što vidite da se krumpir gotovo ispekao, izvadite ga iz pećnice, stavite na njega mljeveno meso, pospite naribanom gaudom i pecite još 2-3 minute kako bi se sir otopio.