gastro postao
Ove razigrane pržene krumpiriće obožavat će djeca, ali i oni malo stariji!
Za spiralne krumpiriće treba vam malo pire krumpira, parmezan, jaje... Vrlo jednostavno se pripremaju, a još brže nestaju s tanjuta. Poslužite ih uz domaći umak od rajčice, kečap ili kao prilog pohanom mesu.
Sastojci:
- 1 1/2 šalice pire krumpira
- 1 jaje, razmućeno
- 2 žlice glatkog brašna
- Sol i papar
- 2 žlice ribanog parmezana
- 3 žlice mlijeka
- Ulje za prženje
- Vrećica za zamrzavanje
Priprema:
- U posudi pomiješati pire, jaje, brašno, mlijeko i parmezan te posoliti/popapriti po želji
- Izmiksati smjesu dok sve ne postane homogeno
- Prebaciti žlicom smjesu u vrećicu za zamrzavanje, odrezati joj jedan donji vrh i kroz njega istiskivati smjesu u obliku spirale na vruće ulje (ako imate vrećicu za ukrašavanje kolača, možete koristiti nju)
- Peći dok krumpirići ne postanu zlatni i hrskavi
Uživajte!