gastro postao
Guste, kremaste juhe idealne su za kraj dugog i napornog radnog dana. Još su nam draže kada priprema traje kraće od pola sata
Krem juha s krumpirom odličan je kasni ručak ili večera, osobito tijekom radnog tjedna. Možeš je servirati kao predjelo, ali zasitna je i puna okusa pa će dobro poslužiti i kao glavno jelo.
Ovo je i jedan u nizu recepata za koji ti je potreban temeljac. U kriznim situacijama možeš upotrijebiti kocku, ali domaći temeljac ima daleko bolji okus i benefite za organizam. Stekni naviku pripreme i zamrzavanja kako bi ti uvijek bio pri ruci.
Sastojci:
- 1,3 kg krumpira
- 1 luk
- 3 srednje mrkve
- 2 celera
- 800 ml pilećeg temeljca
- 600 ml mlijeka
- 80 g maslaca
- 40 g brašna
- Sol, papar
Priprema:
- Krumpir operi, oguli i nareži na kockice. Luk, celer i mrkvu sitno nasjeckaj.
- Luk i mrkvu kratko prodinstaj. Dodaj krumpir i celer, zalij temeljcem i kuhaj 20-ak minuta.
- U međuvremenu u tavici otopi maslac, dodaj brašno pa podlij mlijekom. Kad se počne zgušnjavati, makni s vatre.
- Kad krumpiri omekšaju, pomiješaj ih s pripremljenim umakom. Kratko zagrij i energično miješaj.
- Nadjeni naribanim sirom, hrskavom slaninom i kiselim vrhnjem.
Posluži odmah!