Recepti 5379 prikaza 09. rujna 2019.

Juha od povrća i piletine grije i dušu i tijelo

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Najljepši pozdrav ljetu upravo su tople juhe s puno povrća

Iskoristi svježe povrće koje još uvijek možeš pronaći na tržnici, ubaci ih u lonac s piletinom i dobit ćeš finu toplu juhu. Dodaj još i domaće noklice i gozba je zagarantirana.

Ovu juhu nije potrebno kuhati satima, dovoljno će biti da povrće i piletina omekšaju, a noklice se skuhaju. Ubacite i šaku peršina pa posluži uz domaći kruh.

 

Goveđa juha Možda vas zanima... Iz bakine kuhinje: Domaća goveđa juha koja hrani dušu i tijelo Recepti

 

Sastojci:

  • 2 šalice mahuna
  • 2 manja krumpira
  • 2 mrkve
  • 2 šalice graška
  • 1 luk
  • 4 žlice brašna
  • 1 jaje
  • 100 g piletine
  • Peršin
  • Sol
  • papar
  • crvena paprika

 

Možda vas zanima... Zagrijte se povrtnom curry juhom s kokosom Recepti

 

Postupak:

  1. Luk nasjeckati i pirjati ga na ulju dok se ne zažuti.
  2. U međuvremenu oguliti i nasjeckati mrkvu i krumpir.
  3. Piletinu nasjeckati na komadiće pa je dodati na luk.
  4. Kada se zapekla sa svih strana, dodati mrkvu i krumpir.
  5. Dodati temeljac ili vodu, pa ubaciti i grašak i mahune.
  6. Kuhati dok povrće ne omekša. Dodati sol, papar, crvenu papriku.
  7. U posudici pomiješati jaje i brašno u gustu smjesu. Po potrebi dodati malo ulja. Pomoću dvije žlice raditi noklice pa ih ubaciti u juhu kada zavrije. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.