gastro postao
Najljepši pozdrav ljetu upravo su tople juhe s puno povrća
Iskoristi svježe povrće koje još uvijek možeš pronaći na tržnici, ubaci ih u lonac s piletinom i dobit ćeš finu toplu juhu. Dodaj još i domaće noklice i gozba je zagarantirana.
Ovu juhu nije potrebno kuhati satima, dovoljno će biti da povrće i piletina omekšaju, a noklice se skuhaju. Ubacite i šaku peršina pa posluži uz domaći kruh.
Sastojci:
- 2 šalice mahuna
- 2 manja krumpira
- 2 mrkve
- 2 šalice graška
- 1 luk
- 4 žlice brašna
- 1 jaje
- 100 g piletine
- Peršin
- Sol
- papar
- crvena paprika
Postupak:
- Luk nasjeckati i pirjati ga na ulju dok se ne zažuti.
- U međuvremenu oguliti i nasjeckati mrkvu i krumpir.
- Piletinu nasjeckati na komadiće pa je dodati na luk.
- Kada se zapekla sa svih strana, dodati mrkvu i krumpir.
- Dodati temeljac ili vodu, pa ubaciti i grašak i mahune.
- Kuhati dok povrće ne omekša. Dodati sol, papar, crvenu papriku.
- U posudici pomiješati jaje i brašno u gustu smjesu. Po potrebi dodati malo ulja. Pomoću dvije žlice raditi noklice pa ih ubaciti u juhu kada zavrije.
Dobar tek!