Recepti 1015 prikaza 13. veljače 2019.

Zagrijte se povrtnom curry juhom s kokosom

Thinkstock
Indijska kuhinja prepuna je divnih kombinacija kada se radi o pripremi juha!

Ako ste u potrazi za zdravom hranom, onda je ova juha prava stvar za vas! Predivna povrtna juha s graškom, cvjetačom, đumbirom, krumpirom i kokosovim mlijekom, trebala bi se naći na svačijem jelovniku.

Izbor povrća ne mora nužno biti ovaj - koristite povrće koje imate kod kuće i napravite juhu prema svom ukusu.

Zdravi đumbir ojačat će vas u borbi protiv prehlada, ali i zagrijati u ove hladne dane. Ovu juhu poslužite toplu, s malo vrhnja ili preprženog kruha.

 

Možda vas zanima... Utoplite se: Gusto varivo od slanutka i curryja Recepti

 

Potrebno vam je:

  • Ulje
  • 1 šalica nasjeckanog luka
  • Sol
  • 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 žličica sitno sjeckanog korijena svježeg đumbira
  • 1 Jalapeño papričica, sitno nasjeckana
  • 2 žlice neslanog curryja u prahu
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 400 ml sušene rajčice
  • 400 ml kokosovog mlijeka
  • 2 srednja krumpira, oguljena i narezana na kockice
  • 2 šalice cvjetače natrgane na cvjetiće
  • 200 g graška 
  • 100 g sjeckanog korijandra
  • 100 g sjeckanih indijskih oraščića

 

Možda vas zanima... Pileći curry gulaš - genijalna kombinacija okusa na žlicu Kolumne

 

Priprema:

  1.  U većem loncu, zagrijati malo ulja pa dodati luk i popržiti ga dok ne omekša - oko 5 minuta; dodati češnjak, đumbir, Jalapeño papričicu, curry i miješati oko pola minute da se sve kratko poprži.
  2. Dodati temeljac, rajčicu, kokosovo mlijeko, krumpir i cvjetaču i kuhati dok ne zakuha na najjačoj temperaturi; kada zakuha, smanjiti na najmanju temperaturu i kuhati nepokriveno još 15 - 20 minuta, povremeno miješajući; kuhati dok krumpir ne omekša
  3. Dodati grašak i kuhati još 5 - 6 minuta te umiješati korijandar i oraščiće
  4. Poslužiti toplo.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.