Čista klasika: Trganci s vrhnjem i slaninom

Thinkstock
Nema ništa boljeg od kombinacije domaće slanine, kiselog vrhnja i fine domaće tjestenine.
Vidi originalni članak

Brzo starinsko jelo koje obožavamo i danas jednostavno je pripremiti, a još jednostavnije u njemu uživati. Pripremite trgance s vrhnjem i omiljenom slaninom samo jednom pa gledajte kako ovaj brz i tako ukusan ručak postaje apsolutni hit u vašoj kuhinji. Domaću tjesteninu nikada nije bilo lakše pripremiti!

 

 

Potrebno vam je:

  • 500 g glatkog brašna
  • 1 jaje
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica ulja
  • 100 g slanine
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • Voda

Priprema:

  1. Tijesto zamijesite od brašna, jaja, soli, ulja i vode po potrebi. Trebali biste dobiti kompaktno tijesto kojeg je lako usitniti.
  2. Lonac napunite vodom, posolite i kuhajte dok ne zavrije.
  3. Otkidajte male komadiće tijesta i ubacujte u vodu.
  4. Kada isplivaju na površinu, izvadite ih van.
  5. Dok se trganci kuhaju, slaninu nasjeckajte na sitno pa je kratko popržite na ulju.
  6. Slanini dodajte trgance, pomiješajte i maknite s vatre.
  7. Umiješajte vrhnje, začinite paprom i soli po potrebi.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr