gastro postao
Nema ništa boljeg od kombinacije domaće slanine, kiselog vrhnja i fine domaće tjestenine.
Brzo starinsko jelo koje obožavamo i danas jednostavno je pripremiti, a još jednostavnije u njemu uživati. Pripremite trgance s vrhnjem i omiljenom slaninom samo jednom pa gledajte kako ovaj brz i tako ukusan ručak postaje apsolutni hit u vašoj kuhinji. Domaću tjesteninu nikada nije bilo lakše pripremiti!
Potrebno vam je:
- 500 g glatkog brašna
- 1 jaje
- 1 žličica soli
- 1 žlica ulja
- 100 g slanine
- 200 ml kiselog vrhnja
- Voda
Priprema:
- Tijesto zamijesite od brašna, jaja, soli, ulja i vode po potrebi. Trebali biste dobiti kompaktno tijesto kojeg je lako usitniti.
- Lonac napunite vodom, posolite i kuhajte dok ne zavrije.
- Otkidajte male komadiće tijesta i ubacujte u vodu.
- Kada isplivaju na površinu, izvadite ih van.
- Dok se trganci kuhaju, slaninu nasjeckajte na sitno pa je kratko popržite na ulju.
- Slanini dodajte trgance, pomiješajte i maknite s vatre.
- Umiješajte vrhnje, začinite paprom i soli po potrebi.
Dobar tek!