Savršenstvo: Cheesecake od čokolade i lješnjaka

Thinkstock
Čokolada i lješnjak idealan su spoj u brojnim slasticama. Pripremite ovaj cheesecake pa uživajte u bogatoj hrskavoj podlozi od lješnjaka koju na najljepši način upotpunjuje kremasto punjenje od sira i čokolade.
Vidi originalni članak

Ultimativni čokoladni cheesecake osvojit će vas već kod pripreme. Tostiranje lješnjaka donijet će sjajne mirise u vašu kuhinju, a spojeni s omiljenim hrskavim keksima stvorit će divnu podlogu za bogatu kremu od sira i čokolade. 

 

Cake diary by Josipa Sudar velikana: Brownie cheesecake

 

Priprema ovog kolača mogla bi vam oduzeti nešto više vremena, no vjerujte nam, fantastičan spoj lješnjaka i čokolade neće vas ni najmanje iznevjeriti..

 

Savršenstvo okusa Nutella cheesecake koji se ne treba peći!

 

 

Za podlogu će vam trebati:

  • 100 g usitnjenih keksa
  • 100 g usitnjenih lješnjaka
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 40 g maslaca
  • Malo ekstrakta vanilije

Za punjenje vam je potrebno:

  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 170 g čokolade
  • 400 g krem sira
  • 180 g šećera
  • 2 jaja

Ostalo:

  • Kakao u prahu 
  • Tostirani lješnjaci

Priprema:

  1. Podlogu pripremite tako da kekse i tostirane lješnjake ubacite u blender i usitnite ih.
  2. Dodajte im smeđi šećer.
  3. Ubacite i otopljeni maslac i malo ekstrakta vanilije pa kratko blendajte dok ne dobijete masu koju možete utisnuti u dno kalupa. Ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 5 do 8 minuta.
  4. Slatko vrhnje stavite u posudu pa ga zagrijte taman do vrenja.
  5. U posudi razbijte čokoladu, dodajte slatko vrhnje pa pustite da se čokolada rastopi.
  6. Promiješajte pa pustite da se ohladi.
  7. Mikserom izmiksajte krem sir te postepeno dodajte šećer.
  8. Dodajte jedno po jedno jaje, pomiješajte pa dodajte čokoladu. 
  9. Dobivenu kremu prebacite na podlogu i pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva.
  10. Izvadite i dobro ohladite kolač, a zatim ga poslužite posipanog kakaom u prahu i nasjeckanim tostiranim lješnjacima.

U slast!

Posjeti Gastro.hr