gastro postao
Čokolada i lješnjak idealan su spoj u brojnim slasticama. Pripremite ovaj cheesecake pa uživajte u bogatoj hrskavoj podlozi od lješnjaka koju na najljepši način upotpunjuje kremasto punjenje od sira i čokolade.
Ultimativni čokoladni cheesecake osvojit će vas već kod pripreme. Tostiranje lješnjaka donijet će sjajne mirise u vašu kuhinju, a spojeni s omiljenim hrskavim keksima stvorit će divnu podlogu za bogatu kremu od sira i čokolade.
Priprema ovog kolača mogla bi vam oduzeti nešto više vremena, no vjerujte nam, fantastičan spoj lješnjaka i čokolade neće vas ni najmanje iznevjeriti..
Za podlogu će vam trebati:
- 100 g usitnjenih keksa
- 100 g usitnjenih lješnjaka
- 2 žlice smeđeg šećera
- 40 g maslaca
- Malo ekstrakta vanilije
Za punjenje vam je potrebno:
- 400 ml slatkog vrhnja
- 170 g čokolade
- 400 g krem sira
- 180 g šećera
- 2 jaja
Ostalo:
- Kakao u prahu
- Tostirani lješnjaci
Priprema:
- Podlogu pripremite tako da kekse i tostirane lješnjake ubacite u blender i usitnite ih.
- Dodajte im smeđi šećer.
- Ubacite i otopljeni maslac i malo ekstrakta vanilije pa kratko blendajte dok ne dobijete masu koju možete utisnuti u dno kalupa. Ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 5 do 8 minuta.
- Slatko vrhnje stavite u posudu pa ga zagrijte taman do vrenja.
- U posudi razbijte čokoladu, dodajte slatko vrhnje pa pustite da se čokolada rastopi.
- Promiješajte pa pustite da se ohladi.
- Mikserom izmiksajte krem sir te postepeno dodajte šećer.
- Dodajte jedno po jedno jaje, pomiješajte pa dodajte čokoladu.
- Dobivenu kremu prebacite na podlogu i pecite oko 30 minuta na 180 stupnjeva.
- Izvadite i dobro ohladite kolač, a zatim ga poslužite posipanog kakaom u prahu i nasjeckanim tostiranim lješnjacima.
U slast!