Čisto savršenstvo: Pečeni punjeni krumpir s tikvicama i sirom
Ove punjene krumpire voljet će vegetarijanci, ali i najveći mesojedi. Otkrij u čemu je tajna!
Od krumpira možeš napraviti i vrhunsku deliciju ako ga napuniš željenim sastojcima. Krumpir nikada nije izgledao tako dobro koliko u današnjoj kombinaciji.
Svježi sir, tikvice, rajčica, mladi luk i začini jednostavno mame i okusom i izgledom. Ovo kremasto zapečeno savršenstvo oduševit će sve ukućane.
Potrebno ti je:
- 6 većih krumpira
- maslinovo ulje
- mljeveni kim
- sol
- 150 g svježeg sira
- 2 dl kiselog vrhnja
- vlasac
- papar
- 2 češnja češnjaka
- luk
- žlica maslaca
- manja tikvica
- mini rajčice
- mladi luk i sir za posipanje
Priprema:
- Krumpir dobro operi, očisti ljusku kuhinjskom četkom i zareži u križ.
- Premaži krumpir maslinovim uljem, pospi kimom i začinskom solju. Omotaj svaki krumpir u aluminijsku foliju i posloži na lim.
- Zagrij pećnicu na 220 °C i peci krumpir oko 35 minuta, dok unutrašnjost krumpira ne bude mekana kad ga ubodeš vilicom.
- Za to vrijeme pripremi nadjev.
- Oguli i nasjeckaj tikvicu. Ocijedi i preprži na otopljenom maslacu 5 minuta, pa dodaj protisnuti češnjak.
- Pirjaj kratko vrijeme dok sva tekućina ne ispari. Makni s vatre i prohladi.
- Umiješaj svježi sir i vrhnje.
- Začini solju, paprom i vlascem.
- Izmiješaj i nadjev stavi u sredinu pečenog krumpira. Stavi i plošku rajčice.
- Pospi sirom i mladim lukom.