Čisto savršenstvo: Pečeni punjeni krumpir s tikvicama i sirom

Getty Images
Ove punjene krumpire voljet će vegetarijanci, ali i najveći mesojedi. Otkrij u čemu je tajna!
Vidi originalni članak

Od krumpira možeš napraviti i vrhunsku deliciju ako ga napuniš željenim sastojcima. Krumpir nikada nije izgledao tako dobro koliko u današnjoj kombinaciji.

Svježi sir, tikvice, rajčica, mladi luk i začini jednostavno mame i okusom i izgledom. Ovo kremasto zapečeno savršenstvo oduševit će sve ukućane. 

 

Odličan snack Kako napraviti hrskave popečke od krumpira?

 

Potrebno ti je:

  • 6 većih krumpira
  • maslinovo ulje
  • mljeveni kim
  • sol
  • 150 g svježeg sira
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • vlasac
  • papar
  • 2 češnja češnjaka
  • luk
  • žlica maslaca
  • manja tikvica
  • mini rajčice
  • mladi luk i sir za posipanje

 

za ljubitelje češnjaka Slasni pečeni krumpiri po receptu Mary Berry


Priprema:

  1. Krumpir dobro operi, očisti ljusku kuhinjskom četkom i zareži u križ.
  2. Premaži krumpir maslinovim uljem, pospi kimom i začinskom solju. Omotaj svaki krumpir u aluminijsku foliju i posloži na lim.
  3. Zagrij pećnicu na 220 °C i peci krumpir oko 35 minuta, dok unutrašnjost krumpira ne bude mekana kad ga ubodeš vilicom.
  4. Za to vrijeme pripremi nadjev.
  5. Oguli i nasjeckaj tikvicu. Ocijedi i preprži na otopljenom maslacu 5 minuta, pa dodaj protisnuti češnjak.
  6. Pirjaj kratko vrijeme dok sva tekućina ne ispari. Makni s vatre i prohladi.
  7. Umiješaj svježi sir i vrhnje.
  8. Začini solju, paprom i vlascem.
  9. Izmiješaj i nadjev stavi u sredinu pečenog krumpira. Stavi i plošku rajčice.
  10. Pospi sirom i mladim lukom. 
Posjeti Gastro.hr