Recepti 03. srpnja 2019.

Kako napraviti hrskave popečke od krumpira?

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Nemojte bacati ostatak pire krumpira, već od njega pripremite hrskave popečke!

Pire krumpir izvrstan je prilog jer sav ostatak možete iskoristiti za pripremu brojnih drugih brzih jela, poput kroketa ili popečaka.

Popečci će poslužiti kao snack ili brza večera, a količina je dovoljna za dvije gladne osobe. Poslužite ih vruće, uz umak od vrhnja i začina ili ketchup.

Možda vas zanima... Zdravi snack: Popečci od cvjetače Recepti

 

Sastojci:

  • 2 šalice pire krumpira
  • 1 jaje
  • 1 mali luk
  • ¼ žličice soli
  • ¼ žličice papra
  • 2 žlice maslinovog ulja

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Priprema:

  1. Sve sastojke ubacite u veliku posudu i izmiksajte.
  2. Zagrijte ulje na srednjoj vatri. Od pripremljene smjese oblikujte popečke debljine 1 cm i promjera do 10 cm.
  3. Pecite popečke s obje strane, sve dok ne poprime zlatnu boju.
  4. Premjestite popečke na papirnate ubruse i pričekajte da se ocijedi višak masnoće.

 

Možda vas zanima... Rösti - švicarski popečci od krumpira koje obožavamo Recepti

Poslužite toplo!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.