gastro postao
Nemojte bacati ostatak pire krumpira, već od njega pripremite hrskave popečke!
Pire krumpir izvrstan je prilog jer sav ostatak možete iskoristiti za pripremu brojnih drugih brzih jela, poput kroketa ili popečaka.
Popečci će poslužiti kao snack ili brza večera, a količina je dovoljna za dvije gladne osobe. Poslužite ih vruće, uz umak od vrhnja i začina ili ketchup.
Sastojci:
- 2 šalice pire krumpira
- 1 jaje
- 1 mali luk
- ¼ žličice soli
- ¼ žličice papra
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema:
- Sve sastojke ubacite u veliku posudu i izmiksajte.
- Zagrijte ulje na srednjoj vatri. Od pripremljene smjese oblikujte popečke debljine 1 cm i promjera do 10 cm.
- Pecite popečke s obje strane, sve dok ne poprime zlatnu boju.
- Premjestite popečke na papirnate ubruse i pričekajte da se ocijedi višak masnoće.
Poslužite toplo!