Švicarski popečci od krumpira sjajan su dodatak mesnim i ribljim jelima, ali i dobra ideja za brzinski ručak. Ispeći možete jedan veliki rösti koji zatim možete začiniti umakom od vrhnja, limuna i začina poput kopra i vlasca ili pak više manjih koji čine idealan prilog.
Osim uz aromatizirani umak, rösti se divno slaže i s dimljenim lososom te svježim povrćem.
Osim na ovaj način, švicarske popečke od krumpira možete pripremiti i tako da krumpir najprije skuhate, a zatim ga samo pomiješate s ostatkom sastojaka i pržite u tavi. Naravno, takav će postupak zahtijevati daleko kraće vrijeme prženja.
Potrebno vam je:
- 1 kg krumpira
- 1 luk
- 60 g maslaca
- Pola šalica vrhnje kiselo
- Vlasac
- Limun
- Ulje
Postupak pripreme:
- Naribajte krumpir, stavite ga u cjedilo i istisnite vodu.
- Osušite ga papirnatim ručnikom.
- Dodajte mu sitno sjeckani luk, začine i rastopljeni maslac.
- Na srednje jaku vatru stavite veliku tavu s neprianjajućim dnom i s dovoljno ulja (oko jedan centimetar).
- Žlicom u tavu stavljajte krumpire s lukom, malo spljoštite i pržite deset minuta na svakoj strani.
- Žlicom s prorezima izvadite popečke i odložite ih na tanjur obložen papirnatim ručnikom.
Dobar tek!