Recepti 27. siječnja 2018.

Danas kuhamo: Popečci od lososa s majonezom od limuna

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovi genijalni i nevjerojatno jednostavni popečci mogu postati sjajan dodatak burgeru ili dio zdravog ručka kojem ćete se zapravo poželjeti vratiti.

Slasnu pljeskavicu od lososa pripremite na brz i jednostavan način, a da biste je dodatno začinili, poslužite je uz finu majonezu s limunom. Pljeskavicu ubacite u domaće burger pecivo, a zatim dodajte svježe sezonsko povrće. Genijalan ručak spreman je brže nego što možete zamisliti.

 

Možda vas zanima... Napravite savršena peciva za hamburgere Kolumne

 

Kombinaciji možete dodati i domaće krumpiriće, a da bi ručak bio što zdraviji, klasični pomfrit od krumpira zamijenite batatom pečenim u pećnici. 

Osim kao dio bogatog burgera, popečke možete poslužiti i uz klasične priloge poput riže, prosa, kus kusa ili pak leće, ali i kao samostalan obrok uz zdjelu domaće salate.

Majoneza s limunom odlično će se složiti u baš svakoj kombinaciji te će s ovim sjajnim popečcima činiti upravo savršen par.

 

Možda vas zanima... Mali zeleni: Brzi burgeri od špinata i sira Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Za pripremu popečaka od lososa trebat će vam:

  • 250 g fileta lososa
  • 2 jaja
  • 1 manji luk
  • 1 manja ili pola veće paprike
  • 3 žlice maslaca
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica peršina
  • Sol, papar

Za majonezu s limunom:

  • 1 šalica majoneze
  • 1 mladi luk
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 žličica ribane limunove korice
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a file lososa premažite maslinovim uljem, soli i paprom.
  2. Dodajte mu dva režnja češnjaka, pa ubacite u pećnicu na desetak minuta.
  3. Kada je losos gotov, izvadite ga iz pećnice, prekrijte folijom i pustite da se odmori.
  4. Nakon desetak minuta, losos pomoću vilice rastavite na manje komadiće, a češnjak koji se pekao s lososom nasjeckajte na sitno ili jednostavno pritiskom noža pretvorite u pastu.
  5. Dok se losos peče, luk i papriku nasjeckajte na sitno, pa ih pirjajte na maslinovom ulju dok ne omekšaju.
  6. Luk i papriku ubacite u veću posudu, a isto napravite i s lososom i češnjakom.
  7. Dodajte krušne mrvice, umućena jaja, sol, papar i peršin.
  8. Oblikujte popečke, a ako vam se smjesa čini prevlažnom, dodajte joj još malo krušnih mrvica. U suprotnom, dodajte malo limunovog soka.
  9. Na tavi otopite maslac, pa popečke pecite oko pet minuta sa svake strane, ovisno o veličini i debljini pljeskavica.
  10. Dok se losos peče, pomiješajte majonezu, mladi luk koji ste nasjeckali na tanke kolutiće, sol, papar, limunov sok i koricu.
  11. Poslužite zajedno!

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.