Slasnu pljeskavicu od lososa pripremite na brz i jednostavan način, a da biste je dodatno začinili, poslužite je uz finu majonezu s limunom. Pljeskavicu ubacite u domaće burger pecivo, a zatim dodajte svježe sezonsko povrće. Genijalan ručak spreman je brže nego što možete zamisliti.
Kombinaciji možete dodati i domaće krumpiriće, a da bi ručak bio što zdraviji, klasični pomfrit od krumpira zamijenite batatom pečenim u pećnici.
Osim kao dio bogatog burgera, popečke možete poslužiti i uz klasične priloge poput riže, prosa, kus kusa ili pak leće, ali i kao samostalan obrok uz zdjelu domaće salate.
Majoneza s limunom odlično će se složiti u baš svakoj kombinaciji te će s ovim sjajnim popečcima činiti upravo savršen par.
Za pripremu popečaka od lososa trebat će vam:
- 250 g fileta lososa
- 2 jaja
- 1 manji luk
- 1 manja ili pola veće paprike
- 3 žlice maslaca
- 1 šalica krušnih mrvica
- 2 režnja češnjaka
- 1 žlica peršina
- Sol, papar
Za majonezu s limunom:
- 1 šalica majoneze
- 1 mladi luk
- 1 žlica limunovog soka
- 1 žličica ribane limunove korice
- Sol, papar
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a file lososa premažite maslinovim uljem, soli i paprom.
- Dodajte mu dva režnja češnjaka, pa ubacite u pećnicu na desetak minuta.
- Kada je losos gotov, izvadite ga iz pećnice, prekrijte folijom i pustite da se odmori.
- Nakon desetak minuta, losos pomoću vilice rastavite na manje komadiće, a češnjak koji se pekao s lososom nasjeckajte na sitno ili jednostavno pritiskom noža pretvorite u pastu.
- Dok se losos peče, luk i papriku nasjeckajte na sitno, pa ih pirjajte na maslinovom ulju dok ne omekšaju.
- Luk i papriku ubacite u veću posudu, a isto napravite i s lososom i češnjakom.
- Dodajte krušne mrvice, umućena jaja, sol, papar i peršin.
- Oblikujte popečke, a ako vam se smjesa čini prevlažnom, dodajte joj još malo krušnih mrvica. U suprotnom, dodajte malo limunovog soka.
- Na tavi otopite maslac, pa popečke pecite oko pet minuta sa svake strane, ovisno o veličini i debljini pljeskavica.
- Dok se losos peče, pomiješajte majonezu, mladi luk koji ste nasjeckali na tanke kolutiće, sol, papar, limunov sok i koricu.
- Poslužite zajedno!
Dobar tek!