Napravite brzinske pljeskavice od špinata i krem sira, ubacite začine po svojoj želji, a poželite li dodatno začiniti svoj burger, dodajte i sitno sjeckanu pa prženu slaninu. Za u potpunosti zeleno uživanje pripremite umak od avokada, češnjaka i malo čilija dok će za jednostavniju varijantu burgera poslužiti kečap i majoneza.
Na još vruće pljeskavice možete staviti i koju krišku topljivog sira pa zatim sve dodatno obogatiti listovima salate, rajčicom, paprikom, kiselim krastavcima, pa čak i feta sirom koji će se odlično složiti sa špinatom u popečcima. Odličan ručak bez previše muke spreman je prije nego što možete zamisliti. U slast!
Potrebno vam je:
- 300 g špinata
- 200 g krem sira
- 5 žlica krušnih mrvica
- 1 jaje
- 2 žlice peršina
- 1 režanj češnjaka
- Prstohvat timijana
- Sol, papar
- Brašno po potrebi
- Pecivo
- Kečap, majoneza
- Povrće po želji
Priprema:
- Špinat kratko blanširajte u vreloj vodi, oko minutu do dvije.
- Ocijedite ga i sitno nasjeckajte.
- Ubacite ga u zdjelu, pomiješajte s krem sirom i krušnim mrvicama, dodajte jedno jaje pa ubacite začine.
- Dodajte protisnuti češnjak.
- Ako je smjesa gnjecava, dodajte malo brašna.
- Na kraju uvaljajte u krušne mrvice i pecite na ulju.
- Za to vrijeme pripremite ostatak.
- Peciva za burgere prerežite na pola i premažite maslinovim uljem ili otopljenim maslacem.
- Ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva tek da poprime boju ili ih tostirajte na tavi.
- Povrće nasjeckajte.
- Kada su popečci gotovi, posložite ih u peciva i poslužite tople.
Dobar tek!