Recepti 444 prikaza 23. siječnja 2017.

Trostruki užitak: Sendvič sa svinjetinom na tri načina

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nevjerojatno dobar sendvič koji popravlja i najtmurniji dan spreman je da ga isprobate!

Sočna pljeskavica koju ste začinili na neobičan način idealno će se spojiti s aromatiziranom majonezom i hrskavom slaninom. Pripremite domaći burger kojeg ćete pamtiti još dugo vremena. Osim navedenih, u sendvič ubacite dodatke po svojoj želji. To može biti različito povrće, kakav ljuti dodatak ili pak još neki umak baš po vam guštu.

Potrebno vam je:

  • 300 g mljevenog mesa
  • 50 g kulena ili neke druge suhe kobasice
  • 100 g ribanog sira
  • 1 manja glavica luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 100 g slanine
  • 1 žličica dimljene paprike
  • Majoneza
  • Čili
  • Salata
  • Pecivo
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Pomiješajte mljeveno meso, sitno sjeckanu suhu kobasicu, ribani sir, sitno sjeckani luk, češnjak, sol i papar u posudi.
  2. Dobro ih povežite kako bi se svi sastojci sjedinili.
  3. Oblikujte pljeskavice i pecite ih oko četiri, pet minuta sa svake strane.
  4. Maknite s vatre pa na isto ulje dodajte na ploške nasjeckanu slaninu.
  5. Dok se slanina prži pripremite umak.
  6. Pomiješajte majonezu sa žličicom dimljene paprike, a dodati možete i malo čilija.
  7. Kada je slanina gotova, prepolovite peciva i grillajte ih na toj istoj masnoći.
  8. Premažite ih začinjenom majonezom, dodajte salatu, pljeskavicu, slaninu i ostale dodatke po želji.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.