gastro postao
Nevjerojatno dobar sendvič koji popravlja i najtmurniji dan spreman je da ga isprobate!
Sočna pljeskavica koju ste začinili na neobičan način idealno će se spojiti s aromatiziranom majonezom i hrskavom slaninom. Pripremite domaći burger kojeg ćete pamtiti još dugo vremena. Osim navedenih, u sendvič ubacite dodatke po svojoj želji. To može biti različito povrće, kakav ljuti dodatak ili pak još neki umak baš po vam guštu.
Potrebno vam je:
- 300 g mljevenog mesa
- 50 g kulena ili neke druge suhe kobasice
- 100 g ribanog sira
- 1 manja glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- 100 g slanine
- 1 žličica dimljene paprike
- Majoneza
- Čili
- Salata
- Pecivo
- Sol, papar
Priprema:
- Pomiješajte mljeveno meso, sitno sjeckanu suhu kobasicu, ribani sir, sitno sjeckani luk, češnjak, sol i papar u posudi.
- Dobro ih povežite kako bi se svi sastojci sjedinili.
- Oblikujte pljeskavice i pecite ih oko četiri, pet minuta sa svake strane.
- Maknite s vatre pa na isto ulje dodajte na ploške nasjeckanu slaninu.
- Dok se slanina prži pripremite umak.
- Pomiješajte majonezu sa žličicom dimljene paprike, a dodati možete i malo čilija.
- Kada je slanina gotova, prepolovite peciva i grillajte ih na toj istoj masnoći.
- Premažite ih začinjenom majonezom, dodajte salatu, pljeskavicu, slaninu i ostale dodatke po želji.
Dobar tek!