Recepti 05. siječnja 2017.

Piletina zamotana slaninom: Eksplozija aroma

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ste mislili da su pileća prsa dosadna, niste ih probali omotana slaninom!

Neodoljivi snack, popodnevni mali obrok, glavno mesno jelo ili kako god odlučite nazvati ove slasne male smotuljke - sigurni smo da ćete ih obožavati! Zašto bi piletina bila sama kada ju možemo zamotati slaninom i napraviti od nje predivnu i mirisnu deliciju za polizati prste. Poslužite ju uz pire krumpir i svježu sezonsku salatu, ili ju čak složite u peciva za burger i napravite s njima slasne sendviče.

Sastojci:

  • 500 g pilećih prsa u komadićima
  • 340 g krem sira, narezanog na ploške
  • 200 g tanko narezane slanine, narezane
  • 1/2 šalice ljutog kečapa
  • 1/4 šalice smeđeg šećera

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Na svaki komad piletine staviti komadić sira i zarolati sve zajedno slaninom pa učvrstiti čačkalicom  ako je potrebno
  3. Poslagati na papir za pečenje u posudu za pečenje i peći 15 minuta
  4. Pomiješati kečap i šećer te premazati meso i peći još 8 - 10 minuta

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.