gastro postao
Oduvijek ste htjeli sami napraviti pecivo za hamburger, ali se niste usudili? Donosimo jednostavan i brz recept za meka peciva koja možete jesti za doručak, ručak i večeru.
Napravite mekana peciva s maslacem i uživajte u njima cijeli dan. Možete ih namazati maslacem, paštetom, koristiti kao pecivo za hamburger ili ih jednostavno jesti bez ičega. Jer toliko su dobra!
Potrebo vam je:
- 800 g glatkog brašna
- 30 g šećera
- 15 g suhog kvasca
- 400 ml mlake vode
- 100 g maslaca
- 1 1/5 žličica soli
Priprema:
- U posudu za miješanje staviti brašno, sol, šećer i kvasac te dodati mlaku vodu.
- Miješati (miksati) na najmanjoj brzini oko 5 minuta.
- Dodati omekšali maslac i miksajte još 5 minuta.
- Prebaciti u drugu posudu i pokriti plastičnom folijom te ostaviti tijesto sljedećih 1 1/5 h da se digne, odnosno, da udvostruči veličinu.
- Kada se tijesto diglo, prebaciti ga na pobrašnjenu dasku, malo poravnati i narezati na 20 komada.
- Svaki komad oblikovati u kuglicu i ostaviti još pola sata na dasci da se diže.
- Prije pečenja, premazati svaku kuglicu s malo mlijeka i posipati sezamom (ili nekim drugim sjemenkama).
- Peči 20 - 25 minuta na 200 stupnjeva, odnosno, dok ne postanu zlatno smeđe.
Možete ih poslužiti još tople i uživati u svojim mekim domaćim pecivima.