Recepti 6922 prikaza 20. svibnja 2018.

Harmonija okusa: Popečci s tikvicama i graškom

popečci
Thinkstock
Bez obzira na to da li volite tikvice ili ne, ove popečke ćete obožavati

Iskoristite sezonu tikvica i graška i napravite ukusne zalogaje koje možete nositi sa sobom i na posao.

Bilo da ste obožavatelj tikvica ili ne, harmonija okusa ovih popečaka u kombinaciji s graškom neće vas ostaviti ravnodušnima, a toliko su jednostavni za pripremu.

 

Toplo hladna pileća salata s tikvicama i gljivama Možda vas zanima... Toplo hladna pileća salata s tikvicama i gljivama Recepti

 

Piletina u panceti Možda vas zanima... Danas ručamo: Piletina u panceti s porilukom i graškom Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 120 g graška
  • 2 tikvice
  • 1 režanj češnjak
  • 2 mlada luka
  • 125 g feta sira
  • 1 žlica kopra
  • 1 žlica mente
  • muškatni oraščić
  • 80 g brašna
  • 2 jaja
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sol

Priprema:

  1. Ogulite tikvice i naribajte ih. Mladi luk sitno nasjeckajte. Prepržite ga na maslinovom ulju, dodajte zgnječeni češnjak.
  2. Nakon minutu dodajte tikvice i mladi grašak. Kuhajte na laganoj vatri par minuta, maknite s vatre i ostavite neka se ohladi.
  3. Prebacite sve u veliku posudu, dodajte izmrvljeni sir, sjeckano začinsko bilje, muškatni oraščić, sol i papar, pa na kraju umućena jaja. Po potrebi dodajte malo mlijeka, ako je smjesa pregusta.
  4. Zagrijte ulje za prženje i pržite smjesu oblikovanu u popečke, sa svake strane oko 3 minute.
  5. Vadite ih na kuhinjski ubrus, ostavite neka se ocijede, pa poslužite s umakom od jogurta u koji ste narezali svježi kopar i krastavce.
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • FrenkiNino 16:01 26. Srpanj 2018.

    Recept je OK, ali kada napišete "dvije tikvice" to je predivno. U vrtu imam tikvice od 500 grama do 2 kilograma. Koje dvije?