gastro postao
Bogata salata iz osječkih "Urbanih vrtova"
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 837
Potrebno vam je
- 200 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 300 g tikvice, zelene
- 100 g šampinjoni (uzgojeni)
- 100 g mladi luk
- 50 ml ulje maslinovo
- 50 g maslac, slani
- 1 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 mala žlica curry
- 60 g rukola
- 50 g radič, zeleni
- 50 g mrkva, crvena
- 50 g salata, zelena
- 100 g krastavci (svježi, sirovi)
- 80 g grana padano
- 200 g majoneza
- 50 ml vino bijelo
- 25 g kapari
- 25 g inćun, konzervirani
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 20 ml worchester umak
- 20 g peršin, list
- 1 kom tuna, konz. u ulju
- 50 g krastavci, kiseli
Priprema
- U majonezu dodamo, sjeckani peršin, kisele krastavce, tunjevinu, bijelo vino, kapare, kuhani žumanjak, inćune, Worcester umak te posolimo i poparimo po želji.
- Dobiveni preljev stavimo u hladnjak do serviranja.
- Tikvice operemo, prerežemo po dužini i nožem za vađenje okruglica izdubimo sredinu i napravimo male okruglice.
- U tavicu stavimo maslinovo ulje, maslac i češnjak, kojeg smo malo zdrobili, te pustimo na laganoj vatri da se masnoća sjedini i aromatizira.
- Polovice tikvica koje su nam ostale lagano prepržimo u tavici dok ne porumene te ih serviramo na tanjure (jedna polovica po osobi).
- Zatim na ostatak masnoće dodamo piletinu, okruglice od tikvica i šampinjone
- Začinimo solju, paprom i curryjem te pustimo da se sve skupa lagano poprži.
- Rikolu, radič, zelenu salata i povrće koje smo narezali na rezance pomiješamo te posolimo, popaprimo i zalijemo s par kapi maslinovog ulja.
- Kada piletina s povrćem porumeni podijelimo je u tikvice koje smo stavili na tanjure i pustimo par minuta da se ohladi pa prelijemo s preljevom.
- Na kraju na jelo složimo salatu koju smo pripremili i pospemo s malo Grana Padano sir.