Recepti 23. lipnja 2016.

Danas ručamo: Piletina u panceti s porilukom i graškom

Piletina u panceti
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Prava proljetna gozba

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 774

Potrebno vam je

  • 4 kom pileći batak
  • 4 kom pileći zabatak
  • 1 vezica bosiljak, vezica
  • 8 kriška panceta
  • 1 mala žlica ulje, biljno
  • 2 kom poriluk (cijeli)
  • 200 ml pileći temeljac
  • 200 g grašak zeleni, u zrnu

Priprema

  1. Začinite piletinu paprom, stavite po grančicu metvice na svaki komad i umotajte ih čvrsto u trake pancete. Učvrstite pancetu kako se ne bi odmotala. Zatim zagrijte ulje u tavi ili plitkom loncu, stavite piletinu (batak i zabatak) te pecite pet minuta s jedne i pet minuta s druge strane, sve dok meso ne dobije koricu zlatne boje. Premjestite pečenu piletinu na tanjur ili pladanj.
  2. Na masnoći od pancete u tavi kratko popržite poriluk. Vratite piletinu natrag na tavu, ulijte temeljac, poklopite tavu i pirjajte oko 25 minuta. Natrgajte polovicu bosiljka u umak, umiješajte i grašak te pirjajte još nekoliko minuta, dok grašak dovoljno ne omekša. Zasolite prema potrebi te ostatak bosiljka pospite po jelu.

Prava proljetna gozba

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.