Ove punjene krumpire voljet će vegetarijanci, ali i najveći mesojedi. Otkrij u čemu je tajna!
Od krumpira možeš napraviti i vrhunsku deliciju ako ga napuniš željenim sastojcima. Krumpirnikada nije izgledao tako dobro koliko u današnjoj kombinaciji.
Svježi sir, tikvice, rajčica, mladi luk i začini jednostavno mame i okusom i izgledom. Ovo kremasto zapečeno savršenstvo oduševit će sve ukućane.
Ne gasi ekran dok kuham
Zapečeni krumpir punjen tikvicama i sirom
15 MIN
pripreme
39 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
Krumpir
6
kom
Maslinovo ulje
Kim
Sol
Svježi sir
150
g
Kiselo vrhnje
200
ml
Vlasac
Svježe mljeveni crni papar
Češnjak
2
režanj
Luk
1
kom
Maslac
1
žlica
Tikvice
1
kom
Cherry rajčice
100
g
Mladi luk
2
kom
Naribani sir
50
g
Postupak
Krumpir dobro operi, očisti ljusku kuhinjskom četkom i zareži u križ.
Premaži krumpir maslinovim uljem, pospi kimom i začinskom solju. Omotaj svaki krumpir u aluminijsku foliju i posloži na lim.
Zagrij pećnicu na 220 °C i peci krumpir oko 35 minuta, dok unutrašnjost krumpira ne bude mekana kad ga ubodeš vilicom.
Za to vrijeme pripremi nadjev. Oguli i nasjeckaj tikvicu. Ocijedi i preprži na otopljenom maslacu 5 minuta, pa dodaj protisnuti češnjak.
Pirjaj kratko vrijeme dok sva tekućina ne ispari. Makni s vatre i prohladi. Umiješaj svježi sir i vrhnje.
Dodaj sol i papar prema ukusu te vlasac koji je sitno nasjeckan. Dobro izmiješaj.
Nadjev stavi u sredinu pečenog krumpira. Stavi i par ploški cherry rajčice.
Pospi sirom i mladim lukom. Kratko zapeci da se sir rastopi.
Imamo još super recepata s krumpirom u glavnoj ulozi...
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.