gastro postao
Kao prilog poslužite hrskavi mladi krumpir preliven aromatičnom mješavinom bosiljka, peršina, češnjaka i maslinovog ulja...
Pečeni krumpir izvanredan je prilog jer ga baš uvijek možete napraviti na potpuno drugačiji način. Mala promjena temperature, prelijevanje maslacem tijekom pečenja ili nova začinska mješavina u potpunosti će promijeniti okus i dojam.
Ovog puta vam prenosimo jedan odličan recept za pečeni mladi krumpir, koji se naknadno preljeva mješavinom maslinovog ulja, češnjaka, bosiljka i peršina. Toliko je ukusan da će zasjeniti sve ostalo na tanjuru i svi će gosti tražiti repete.
Sastojci:
- 1 kg mladog krumpira
- 3 žlice suncokretovog ulja
- 3 režnja češnjaka
- Šaka svježeg peršina
- Šaka svježeg bosiljka
- 80 ml maslinovog ulja
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Lim za pečenje premažite uljem ili maslacem.
- Izaberite male mlade krumpire, operite ih, prepolovite i rasporedite po limu. Posolite ih i popaprite.
- Pecite ih 40-ak minuta, sve dok ne postanu hrskavi, i obavezno ih okrenite jednom tijekom pečenja.
- U sjeckalicu ubacite češnjak, bosiljak i peršin pa ih sitno nasjeckajte. Dodajte maslinovo ulje, posolite i popaprite.
- Vrući krumpir prelijte s pripremljenom začinskom mješavinom.
Dobar tek!