Recepti 18. svibnja 2019.

Pečeni mladi krumpir s aromatičnim preljevom

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Kao prilog poslužite hrskavi mladi krumpir preliven aromatičnom mješavinom bosiljka, peršina, češnjaka i maslinovog ulja...

Pečeni krumpir izvanredan je prilog jer ga baš uvijek možete napraviti na potpuno drugačiji način. Mala promjena temperature, prelijevanje maslacem tijekom pečenja ili nova začinska mješavina u potpunosti će promijeniti okus i dojam.

Ovog puta vam prenosimo jedan odličan recept za pečeni mladi krumpir, koji se naknadno preljeva mješavinom maslinovog ulja, češnjaka, bosiljka i peršina. Toliko je ukusan da će zasjeniti sve ostalo na tanjuru i svi će gosti tražiti repete.

 

Možda vas zanima... Imamo trik za savršeno hrskavi krumpir - ovaj recept obavezno spremite! Recepti

 

Sastojci:

  • 1 kg mladog krumpira
  • 3 žlice suncokretovog ulja
  • 3 režnja češnjaka
  • Šaka svježeg peršina
  • Šaka svježeg bosiljka
  • 80 ml maslinovog ulja

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Lim za pečenje premažite uljem ili maslacem.
  2. Izaberite male mlade krumpire, operite ih, prepolovite i rasporedite po limu. Posolite ih i popaprite.
  3. Pecite ih 40-ak minuta, sve dok ne postanu hrskavi, i obavezno ih okrenite jednom tijekom pečenja.
  4. U sjeckalicu ubacite češnjak, bosiljak i peršin pa ih sitno nasjeckajte. Dodajte maslinovo ulje, posolite i popaprite.
  5. Vrući krumpir prelijte s pripremljenom začinskom mješavinom. 

 

Možda vas zanima... Hasselback krumpir savršeno pristaje uz meso s grilla Špajza

 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.